Digitalizacija
17.08.2019 07:00
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte digitalno delovno mesto prihodnosti

Nič več ne bo pomembno, kje bomo delali, ampak kaj bomo kjerkoli ali kadarkoli naredili.
Spoznajte digitalno delovno mesto prihodnosti
Spoznajte digitalno delovno mesto prihodnosti

Pisarniško delo se zaradi pametnih telefonov, tablic, prenosnih računalnikov in računalništva v oblaku čedalje pogosteje seli ven iz pisarn. Digitalna revolucija nam omogoča, da lahko delo opravimo doma, v avtu, parku, hotelu, lokalu z nam najljubšo kavo ali pa na rajski plaži nekje na drugem koncu sveta. Vse, kar potrebujemo, so prava orodja in tehnologije. Z njimi lahko podjetja preuredijo delovne procese, ustvarijo svoja lastna digitalna delovna mesta prihodnosti ter tako povečajo konkurenčnost.

Ni pomembno, kje, ampak kaj bomo naredili

In kako naj bi bilo delovno mesto prihodnosti, za katerega uporabljamo angleško kratico WOTF, sploh videti? Pravzaprav to sploh ni pomembno, saj pri pisarniškem delu ne bo več odločilno, kje ga bomo opravili, ampak, kaj bomo naredili. Z WOTF tako ne označujemo lokacije dela, temveč orodja in rešitve, s katerim delo opravimo, ne glede na čas in prostor.

Več o novem konceptu pisarniškega dela boste lahko izvedeli na dogodku Delovno mesto prihodnosti, ki bo 18. septembra na ljubljanskem gradu.


Preobilica tehnologije je lahko past

Nova orodja in rešitve, ki jih je omogočil napredek tehnologije, znatno olajšajo delo, ki postaja bolj učinkovito, povezljivo in pregledno. A pri tem je treba biti zelo pozoren, saj se lahko zlahka ujamemo v past in si nakopičimo preobilico tehnologije, ki je nepotrebna in nepovezljiva. S tem dosežemo ravno nasprotni učinek od želenega.

Celovita rešitev enega dobavitelja

In kako se tej pasti najlažje izognemo? Tako, da izberemo pravega parterja, najbolje enega samega. Koncept WOTF se namreč najbolje obnese, če se odločimo za sistem »vse v enem«, v katerem so strojna in programska oprema ter storitve združene v eno rešitev, ki jo ponuja en dobavitelj. V takšnem primeru nimamo težav s preglednostjo in povezljivostjo.

Vse, kar potrebuje pisarna, na enem kvadratnem metru

Platforma Workplace Hub, ki jo je Konica Minolta razvila v sodelovanju s partnerji Acronis, Canonical, Elastic, Hewlett Packard Enterprise, Microsoft, Oracle Dyn, Science Logic, ServiceNow in Sophos, ponuja celovito informacijsko infrastrukturo s strežnikom, multifunkcijskim tiskalnikom, brezžičnim lokalnim omrežjem (WLAN), programsko platformo in obsežnim naborom storitev. Za vse skupaj potrebujemo zgolj en sam kvadratni meter prostora.

Napredne rešitve za boljšo konkurenčnost

Modernizacija IT zmanjšuje njegovo kompleksnost in omogoča učinkovitejše upravljanje orodij, storitev in naprav. Konica Minolta razume potrebe malih in srednje velikih podjetij, ki imajo vedno manj sredstev za spremljanje in implementacijo inovacij, naraščajočih varnostnih tveganj in regulativnih zahtev, kot je GDPR. Takšna podjetja za učinkovito konkuriranje na zahtevnem trgu potrebujejo napredne rešitve, s katerimi lahko zadovoljijo zahteve glede varnosti, upravljanja IT-infrastrukture ter razpoložljivosti in upravljanja poslovnih informacij.

Ko lahko na IT kar pozabimo

Številna podjetja kot zelo dobro rešitev ocenjujejo tisto, ki združuje informacijsko tehnologijo z viri na podlagi oblačnih rešitev. To jim namreč zagotavlja največjo možno fleksibilnost in zanesljivost, zaradi česar se lahko v celoti posvetijo razvoju in rasti svojega osnovnega posla, na upravljanje IT pa »pozabijo«.

Nedavna raziskava Konice Minolte je namreč pokazala, da kar tretjina anketiranih v malih in srednjih podjetjih meni, da imajo zaradi težave z IT višje stroške in nižjo produktivnost, hkrati pa trpi kakovost dela.

Vas zanima več iz te teme?
Konica Minolta tiskalniki Konica Minolta

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več