Spletni brskalniki
26.11.2009 13:45
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spletni brskalnik Mozilla Firefox z grafičnim pospeševalnikom

Kdo bo hitrejši?
Kdo bo hitrejši?

V drugi polovici novembra je Microsoft uradno najavil pričetek razvoja že devete različice priljubljenega spletnega brskalnika Internet Explorer, ki bo za izrisovanje grafičnih vsebin na spletnih straneh koristila kar zmogljivost grafičnega procesorja. S to potezo naj bi spletni brskalnik Internet Explorer 9 izrisoval spletne strani do 300 odstotkov hitreje v primerjavi s starejšim bratom in naj bi zagotavljal tudi bolj kakovostno prikazovanje pisav, ki se uporabljajo na spletnih straneh.

Za enako potezo so se pred kratkim odločili tudi programerji priljubljenega odprtokodnega spletnega brskalnika Mozilla Firefox. Modul za grafično pospeševanje dvodimenzionalnih grafičnih vsebin so programerji vključili v zgodnjo poskusno različico spletnega brskalnika Mozilla Firefox 3.7, ki je pisana na kožo novemu Microsoftovemu operacijskemu sistemu Windows 7.

Novo funkcionalnost lahko v polni meri koristijo vsi računalničarji, ki imajo grafično kartico, združljivo z gonilniki s specifikacijo vsaj WDDM 1.0. Zgodnja poskusna različica spletnega brskalnika Mozilla Firefox 3.7 pa je na voljo na spletni strani http://skrci.me/Firefox.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku