Računalništvo, telefonija
30.10.2020 07:35

Deli z drugimi:

Share

Spletnemu brskalniku Internet Explorer so šteti dnevi!

Spletni brskalnik Internet Explorer bo prej ali slej odstranjen iz operacijskega sistema Windows 10!
Spletni brskalnik Internet Explorer bo prej ali slej odstranjen iz operacijskega sistema Windows 10!

Pri podjetju Microsoft so pred kratkim ponudili v prenos oktobrsko posodobitev October 2020 Update, ki je na voljo že večini uporabnikov operacijskih sistemov Windows 10. Novost lahko namestijo vsi uporabniki operacijskih sistemov Windows 10, ki poganjajo različico 1903 ali novejšo. Ta je prinesla veliko izboljšav, med njimi pa najdemo tudi posodobljeni spletni brskalnik Edge. Nadgradnja prinaša predvsem podporo za preklapljanje aktivnih zavihkov s pritiskom na kombinacijo tipk Alt + Tab. Dodana je bila tudi možnost združevanja zavihkov, ki so “pripeti” v opravilno vrstico. Med novostmi, ki bi morale poenostaviti uporabo in brskanje, pa je tudi možnost ustvarjanja zbirk za enostavno organizacijo vsebine iz spleta, shranjeno za pozneje.

Kot vse kaže je posodobljeni spletni brskalnik Edge bil pripravljen z namenom, da povsem nadomesti že odpisani spletni brskalnik Internet Explorer. Od novembra naprej nas bo operacijski sistem Windows 10 pri dostopu do nezdružljivih spletnih strani z njim samodejno preusmeril do spletnega brskalnika Edge. Tovrstnih spletnih strani naj bi bilo že veliko, in sicer od manj znanih pa vse do zelo zvenečih imen, kot so Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, številne spletne storitve podjetja Google in Microsoft Teams.

Samodejna preusmeritev uporabnikov odpisanega spletnega brskalnika Internet Explorer na novi Edge naj bi se množično pričela s posodobitvijo, ki bo na voljo 19. novembra. Ta bo namreč prinesla novo različico spletnega brskalnika Microsoft Edge (različica 87), ki naj bi bila še boljša in uporabnejša. Zaradi tega so mnogi poznavalci prepričani, da je verjetno le še vprašanje časa, kdaj bo Microsoft pričel z odstranjevanjem zastarelega spletnega brskalnika Internet Explorer in »prisilnim« nameščanjem njihovega novega brskalnika Edge.


Prijavi napako v članku