Računalništvo, telefonija
28.03.2020 12:34

Deli z drugimi:

Share

Spletna storitev Google Photos odslej še boljša!

Spletna storitev Google Photos odslej še boljša!
Spletna storitev Google Photos odslej še boljša!

Uporabniki mobilnih naprav Android ali iOS, ki zajemajo veliko fotografij in videoposnetkov, zagotovo obožujejo storitev Google Foto (Google Photos). Ta namreč omogoča samodejno in brezplačno shranjevanje ter samodejno organiziranje fotografij. Brezplačno varnostno kopirajte neomejeno število fotografij in videoposnetkov je sicer omejeno na posnetke v velikosti 16 milijonov slikovnih točk oziroma 1080p, a to je za mnoge več kot dovolj. Poleg tega lahko do njih dostopamo še v poljubnem telefonu ter tabličnem ali drugem računalniku na spletnem naslovu https://photos.google.com.

Ravno spletna različica storitve Google Foto (Google Photos) pa je bila pred kratkim deležna pomembne posodobitve. Ta namreč odslej uporabnikom omogoča prikaz večjega števila informacij. S klikom na ikono »i« (zgoraj desno) je namreč mogoče ugotoviti, ali je fotografije delil drug uporabnik in v katerem albumu se ta nahajajo. Poleg tega lahko uporabnik pridobi vpogled v to, kako smo fotografije shranili (prek spleta, naprav Android in iOS ter Google Drive). Tu je seveda na voljo tudi informacija o tem, kje je fotografija nastala, v kolikor je ta možnost seveda na voljo.

Možnost prikaza dodatnih informacij za fotografije je trenutno na voljo le za uporabnike spletne različice storitve Google Photos. V bližnji prihodnosti pa bo ta možnost na voljo tudi za naprave Android in iOS.


Prijavi napako v članku