Računalništvo, telefonija
26.02.2010 14:39

Deli z drugimi:

Share

Spletna prodajalna iTunes Store dosegla mejo desetih milijard prenesenih skladb

Spletna prodajalna iTunes Store je dosegla občudovanja vreden mejnik prenosa skladb!
Spletna prodajalna iTunes Store je dosegla občudovanja vreden mejnik prenosa skladb!

Spletna prodajalna iTunes Store

je 24. februarja dosegla pomemben mejnik v svojem obstoju, saj so uporabniki preko nje v sedmih letih prenesli kar deset milijard glasbenih datotek. Pomembnega mejnika za spletno prodajalno iTunes Store se je nadvse veselil tudi uporabnik, ki je prenesel 10 milijardno skladbo, saj ga je podjetje Apple nagradilo z darilnim bonom v vrednosti deset tisoč ameriški dolarjev oziroma dobrih sedem tisoč evrov.

Spletna prodajalna iTunes Store, ki je luč sveta ugledala 28. aprila leta 2003 kot iTunes Music Store, je mejo prve milijarde prenesenih skladb dosegla v slabih treh letih delovanja. V letu 2007 je priljubljena spletna prodajalna prodala že tri milijarde glasbenih datotek. Magično mejo petih milijard prenosov pa je spletna prodajalna iTunes Store dosegla pred dvema letoma.

Spletna prodajalna iTunes Store, beleži uspehe tudi na drugih področjih. Po merjenju ob koncu lanskega septembra so preko nje namreč prodali tudi že več kot dve milijardi različnih aplikacij, odlično pa gredo v prodajo tudi video vsebine – predvsem visokoločljive.


Prijavi napako v članku