Digitalizacija
20.06.2013 18:26

Deli z drugimi:

Share

Spektakularna predstavitev novega Clia

Spektakularna predstavitev novega Clia
Spektakularna predstavitev novega Clia

Predstavitev Renault Clia, ki je potekala v Rovinju, je postregla s spektakularnim dogodkom, na katerem Clio je s pomočjo 3D projekcij »oživel« in pokazal svoje lastnosti s kombinacijo različnih naprednih tehnologij.

Za odrsko preobleko vozila je poskrbela agencija Publicis Groupe Slovenia, skupaj z Diggitalom in 3fs. Tehnološko zahtevna prezentacija se je osredotočila na ključne Cliove atribute: ekologijo, varnost, design, športno srce in tehnologijo.

Andrej Ravnikar, produkcijski manager, Diggital, je o dogodku povedal: »Vedno, kadar imamo opravka s tako kompleksnimi projekti, smo omejeni s časom in na koncu tudi z denarjem. 3D projekcije in projekcijsko lociranje, ki je bilo ustvarjeno brez testiranj, je ekipi povzročilo dodaten izziv. Nove veščine so morale biti ustvarjene iz nič, da smo lahko zagotovili pričakovani »vau« učinek.«

Ustvarjalci so za končni izgled uporabili mešanico različnih tehnik: računalniško grafiko, arhitekturo, filmsko tehniko in matematiko. Poseben izziv je bilo ustvarjanje animacij brez pravega modela, saj Clia ni bilo mogoče videti prej kot teden dni pred dogodkom. Zato je bilo uporabljeno Cinema 4D „projekcijsko lociranje“, s katerim so lahko izvedli vsa potrebna testiranja in prilagajanja videev.

Po izvedenih testnih projekciranjih so sledile še zadnje dopolnitve, kjer so dokončno določili barve, globino polja in dodajali posebne efekte, dokler niso vse animacije delovale sinhrono v trenutku projekciranj vseh projektorjev, kar je privedlo do končnega 3D občutka prostora.

Projekcije so uspešno zaobjele ključne Cliove elemente: Renaultov znak je na odru utripal v ritmu športnega srca, v zimskem času je vozilo zaledenelo in izvozilo v soju mestnih luči …, ko ga je namočil dež, je nenadoma ozelenel s tisočerimi drobnimi listi, ki ponazarjajo njegovo zavezo k naravi…

Umetniki so o svojem delu posneli video „making off“, v katerem so povzeli nekatere težave in radosti, ki so jih doživeli pri tem zahtevnem projektu.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PUBLICIS SLOVENIA
Za več informacij so vam na voljo pri PUBLICIS SLOVENIA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PUBLICIS SLOVENIA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku