Varnost
04.05.2023 14:23
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

SOPHOS Forum 2023 – preverite zakaj je Sophos MDR najboljši

Vsakodnevni avtomatski ali ciljani kibernetski napadi na podjetja po svetu so že nekaj časa stalnica in žal so tarče v vse večji meri tudi po slovenska podjetja.

Zaradi pomanjkanja računalniških strokovnjakov za varnost so podjetja tako primorana iskati zunanje strokovnjake ali podjetja, ki so specializirana za računalniško varnost in nudijo MDR storitev (Managed Detection and Response). Tudi podjetja, ki že imajo svoje lasten SOC oddelek, se srečujejo s težavami zaradi preobremenjenosti in pomanjkanjem kadra.

Zato je podjetje Sophos, ki s svojimi produkti za kibernetsko varnost varuje podjetja po vsem svetu že več kot 30 let, pred 3 leti predstavilo svojo MDR storitev, ki jo je v tem času začelo uporabljati že več kot 16.500 podjetij. Ta številka pomeni, da je Sophos MDR najbolj razširjena MDR storitev na svetu in ne samo to, ima tudi najboljšo oceno (Gartner Peer Review) s strani uporabnikov med vsemi MDR storitvami.

Storitev Sophos MDR združuje človeško strokovno analizo in napredne tehnologije strojnega učenja za hitro in samodejno odkrivanje groženj. Podjetjem nudi možnost stalnega iskanja, odkrivanja in odzivanja na računalniške grožnje, ki jo izvajajo strokovnjaki podjetja Sophos in to neprekinjeno vse dni v letu, brez izjem. Podjetja se lahko ali popolnoma zanesejo na Sophos strokovnjake in tako nadomestijo lasten SOC, ali pa Sophos MDR dopolnjuje in nadgrajuje obstoječi SOC oddelek v podjetju.

Če želite izvedeti več o storitvi Sophos MDR vas vabimo na Sophos Forum seminar 2023, ki se bo odvil 17. maja 2023 v Ljubljani  in kjer bomo poleg Sophos MDR storitve predstavili še ostale Sophos novosti ter primere dobre prakse.

Program Sophos Forum 2023, Hotel Mons Ljubljana:

10.30 – 11.00: Zbiranje udeležencev in prijava

11.00 – 11.10: Pozdravni govor – Darjan Marčič, Sophos Slovenija

11.10 – 11.30: Sophos 2023 Threat Report – Miha Kralj, Sophos Slovenija

11.30 – 12.00: Primer iz prakse: Migracija on-premise Sophos Endpoint in Server na Central + XDR –  Tomaž Novak, Adria Mobil d.o.o. – Trigano Group

12.00 – 12.30: Odmor za kavo in pogovore

12.30 – 13.00: Sophos product portfolio and roadmap – Patrick Muller, Sophos Ltd.

13.00 – 13.30: Sophos MDR (Managed Detection and Response) – Žiga Šenica, Sophos Slovenija

13:30: Kosilo in pogovori

Kratek opis predavanj:

Sophos 2023 Threat Report

Sophos vsako leto naredi letni pregled in statistiko groženj, s katerimi pride v stik po celem svetu. Katere vrste so trenutno najbolj razširjene in kaj lahko pričakujemo v bodoče?

Primer iz prakse: Migracija on-premise Sophos Endpoint in Server na Central + XDR

Večina vas je verjetno že naredila prehod iz Sophos on-premise na Central rešitve, ker so te sodobnejše in z mnogo dodatnimi funkcijami, ostali pa boste to naredili kmalu. Tomaž Novak iz Adrie Mobil d.o.o. vam bo pokazal, kako hitro in enostavno je naredil ta prehod za končne uporabnike in strežnike v skupini Adria na 600 uporabnikih in dodal še pomembno funkcionalnost XDR (Extended Detection and Response) ter integriral Sophos Central dogodke v SOC.

Sophos product portfolio and roadmap

Kratek pregled, kaj vse ima Sophos v svojem portfelju varnostnih produktov in kakšne nove produkte in izboljšave lahko pričakujemo v prihodnosti.

Sophos MDR (Managed Detection and Response) – Sophos SOC

Najnovejše raziskave kažejo, da brez storitve MDR (Managed Detection and Response), dolgoročno ne bo več možno izvajati učinkovite zaščite pred vse kompleksnejšimi grožnjami. Sophos je bil tukaj eden prvih in trenutno več kot 500 njihovih strokovnjakov 24 ur vseh 365 dni v letu skrbi nad varnostjo informacijskih sistemov njihovih strank. Novost je, da Sophos MDR lahko nadzoruje tudi, če imajo stranke varnostne produkte drugih blagovnih znamk. Sophos MDR poleg nadzora lahko tudi aktivno poseže pri zaustavitvi morebitnega napada.

Udeležba na dogodku je brezplačna, prijavite pa se na e-naslov: slovenija@sophos.si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Računalniški virus kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SOPHOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SOPHOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SOPHOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Letališka cesta 29B, 1000 Ljubljana,
Endava že več kot 21 let spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo ter pomaga nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz področja financ, telekomunikacij, medijev, tehnologije, potrošniških ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več