Igre
27.01.2011 16:10
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony uradno oznanil Playstation Portable 2

Next Generation Portable bo uspel prikazati grafiko na nivoju Playstation 3 iger.
Next Generation Portable bo uspel prikazati grafiko na nivoju Playstation 3 iger.

Nedavno smo poročali, da so po spletu pričele širiti govorice, ki so govorile o datumu oznanitve prenosne konzole Playstation Portable 2. Rečeno je bilo, da bomo ugledali uradno predstavitev ugledali že 27. januarja; in glede na to, da je danes 27. januar, smo pogledali, ali so se špekulacije uresničile.

Špekulacije, verjeli ali ne, so se uresničile, kajti Kazuo Hirai (predsednik SCEI) je v Tokiu uradno naznanil prihod novega člana Playstation konzol, ki so ga zaenkrat poimenovali Next Generation Portable. Ta ponuja na dotik občutljiv OLED zaslon velikosti pet palcev, resolucije 960 x 544, dve analogni gobici, ki bosta prinesli »DualShock izkušnjo«, 3G in Wi-Fi povezljivost, Six-axis omogočeno gibanje, spredaj in zadaj postavljeni kameri, kot tudi podporo za branje spominskih kartic. Omenjeno pa je bilo tudi to, da bo Next Generation Portable ponujal fizični pogon za branje medijev, katerega podrobnosti zaenkrat še niso znane.

Strojno nam NGP ponuja veliko, toda pri igralnih konzolah so pomembne tudi igre. V ta namen bomo na NGP ugledali franšize kot so “Hot Shots Golf”, “Gravity Daze”, “Killzone”, “Reality Fighters”, “Smart As”, “Broken”, “LittleBigPlanet”, “Little Deviants”, “WipEout”, “Resistance”, “Uncharted”, “Metal Gear Solid” in nenazadnje” tudi mogočni “Call of Duty”.

Next Generation Portable bo prišel na prodajne police proti koncu letošnjega leta. Cena zaenkrat še ni znana.


Prijavi napako v članku