Igre
08.06.2011 09:18
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony PlayStation Vita: Evolucija prenosnih igralnih konzol

Prenosna igralna konzola Sony PlayStation Vita navdušuje v  vseh pogledih.
Prenosna igralna konzola Sony PlayStation Vita navdušuje v vseh pogledih.

Podjetje Sony je udeležence konference E3 2011 prijetno presenetilo s predstavitvijo igričarske naprave, ki dejansko predstavlja evolucijo prenosnih igralnih konzol. Tu gre za prenosno igralno konzolo Sony PlayStation Vita, ki ponuja božansko igričarsko izkušnjo. To ne preseneča, saj je opremljena s šestosnim senzorjem gibanja, dvema analognima krmilnikoma vrste Thumbsticks in celo sledilno ploščico (touchpad) na hrbtni strani.

Izjemno igričarsko izkušnjo ponuja še petpalčni oziroma 12,7-centimetrski na dotik občutljiv zaslon OLED. Prenosna igralna konzola Sony PlayStation Vita je kot nalašč celo za opravljanje videokonferenc in zajemanje nepozabnih trenutkov, saj razpolaga tako s sprednjo kot zadnjo kamero. Sony je na igričarski konferenci E3 2011 razkril še pet nadvse zanimivih iger za prenosno konzolo Sony PlayStation Vita, in sicer “Uncharted: Golden Abyss”, “Ruin”, “ModNation Racers”, “LittleBigPlanet” in “Street Fighter x Tekken”.

Prenosna igralna konzola Sony PlayStation Vita (PS Vita) bo naprodaj proti koncu leta. Za različico, opremljeno z brezžično povezavo Wi-Fi, bo evropskim trgovcem potrebno odšteti slabih 250 evrov. Model z brezžičnima povezavama Wi-Fi in 3G bo 50 evrov dražji. Prenosna igralna konzola Sony PlayStation s povezavo 3G bo žal na voljo le za naročnike ameriškega ponudnika mobilne telefonija AT&T.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Prijavi napako v članku