Računalništvo, telefonija
20.04.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Sony in TIPA 2020: Pričakovan prejemnik nagrade za najboljšo fotografsko inovacijo

Priznano združenje TIPA (Technical Image Press Association) je ponovno prepoznalo inovacije in zmogljivosti Sonyja na področju digitalne fotografije.
Sony in TIPA 2020: Pričakovan prejemnik nagrade za najboljšo fotografsko inovacijo
Sony in TIPA 2020: Pričakovan prejemnik nagrade za najboljšo fotografsko inovacijo

Sony ponosno naznanja, da je priznano združenje TIPA (Technical Image Press Association) ponovno prepoznalo njihove inovacije in zmogljivosti na področju digitalne fotografije. Sony je prejel štiri nagrade TIPA, vključno z zelo pričakovano nagrado za najboljšo fotografsko inovacijo za tehnologijo sledenja v realnem času, ki je prisotna pri številnih modelih širokega nabora fotoaparatov Sony.

NAJBOLJŠA FOTOGRAFSKA INOVACIJA: tehnologija sledenja v realnem času

Sonyjevo sledenje v realnem času ponese tehnologijo samodejnega ostrenja na povsem novo raven. Ko fotograf s polovičnim pritiskom na sprožilec določi subjekt, mu sistem sledi ne glede na to, kje v kadru se premika. Zaradi samodejnega ostrenja oči v realnem času (za ljudi in živali) fotoaparat samodejno zazna oko subjekta, ko je le-to vidno v kadru. Sistem temelji na umetni inteligenci in »naučenih« informacijah o subjektu, kot so barva, osvetljenost, razdalja ter celo obrazni in očesni vzorci. S pomočjo teh podatkov ohranja ostrino, kar omogoča brezhibno in popolno ohranjanje samodejnega ostrenja brez spreminjanja nastavitev. Gre za izjemen sistem, ki spreminja pravila igre, ko pride do hitrosti in natančnosti tehnologije samodejnega ostrenja.

NAJBOLJŠI PROFESIONALNI FOTOAPARAT POLNEGA FORMATA: α7R IV

Sony α7R IV se ponaša s CMOS-slikovnim senzorjem polnega formata z ločljivostjo 61,2 milijonov točk[i], ki se s svojim kompaktnejšim formatom postavlja ob bok rezultatom fotoaparatov srednjega formata. Poleg tega način Pixel Shift Multi Shooting združi do 16 slik polne ločljivosti v končno fotografijo z 240 milijoni točk. Te visokoločljivostne funkcije pa spremljajo izjemne zmogljivosti fotografiranja in snemanja videoposnetkov, in sicer zaporedno fotografiranje do 10 slik na sekundo[ii] in snemanje videa ločljivosti 4K s polnim branjem slikovnih točk. Fotoaparat je opremljen tudi s Sonyjevim sistemom samodejnega ostrenja s sledenjem v realnem času[iii] in dvema režama za pomnilniške kartice UHS-II za višjo hitrost branja in zapisovanja.

NAJBOLJŠI FOTOAPARAT FORMATA APS-C: α6600

Sony α6600 je primeren za fotografe, ki iščejo kompakten in vsestranski fotoaparat z ustvarjalnimi funkcijami tako za fotografiranje kot snemanje video posnetkov. Prav tako je odlična rešitev za ustvarjalce vsebine, saj vključuje snemanje v 4K[iv] in sistem za stabilizacijo slike IBIS. Fotoaparat omogoča snemanje do 11 slik na sekundo in je opremljen z baterijo »tipa Z«, ki se ponaša z najdaljšo življenjsko dobo v tem razredu[v]. Vključena je tudi Sonyjeva izjemna tehnologija samodejnega ostrenja s sledenjem v realnem času[vi], ki brezhibno preklaplja med sledenjem subjektu ter zaznavanjem obrazov in celo oči.

NAJBOLJŠI KOMPAKTNI FOTOAPARAT: RX100 VII

RX100 VII bo zagotovo navdušil tiste, ki iščejo kompakten žepni fotoaparat z bogatim naborom funkcij, ki se kosajo z rezultati profesionalnih fotoaparatov. Fotoaparat podpira optično stabilizacijo slike in omogoča izvrstno zaporedno fotografiranje z 20 slikami na sekundo[vii]. S številnimi možnostmi snemanja, načini shranjevanja in možnostjo snemanja v ločljivosti 4K z do 1000 slikami na sekundo[viii] prav tako predstavlja odlično rešitev za snemanje videoposnetkov. Slikovni senzor Exmor R™ CMOS in delovni pomnilnik DRAM pa zagotavljata izjemno hiter prenos fotografij.

[i]Približno, efektivnih točk.

[ii]Do 10 slik na sekundo v načinu zaporednega fotografiranja “Hi+” in do 8 slik na sekundo v načinu zaporednega fotografiranja “Hi”. Najvišje število slik na sekundo je odvisno od nastavitev fotoaparata.

[iii]»Tracking« v meniju. Funkcija ne sledi živalskim očem pri snemanju videoposnetkov.

[iv] 3840×2160 točk. Za snemanje videa v formatu XAVC S je zahtevana pomnilniška kartica SDHC/SDXC Class 10 ali hitrejša. Za bitni tok 100 Mbit/s je zahtevana pomnilniška kartica SDHC/SDXC UHS-I (U3).

[v] Med brezzrcalnimi fotoaparati z izmenljivim objektivom, opremljenimi s slikovnim senzorjem formata APS-C. Avgusta 2019 po Sonyjevi raziskavi.

[vi] Ta funkcija ne omogoča sledenja oči živali.

[vii]Ob uporabi elektronskega zaklopa in nastavitve “Continuous shooting mode: Hi”, ko je hitrost zaklopa 1/60 ali višja.

[viii] Snemanje zvoka ni na voljo. Zahtevana je pomnilniška kartica SDHC/SDXC Class 10 ali hitrejša.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem POVEM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri POVEM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem POVEM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več