Računalništvo, telefonija
23.04.2008 08:42

Deli z drugimi:

Share

Sony BMG in Nokia

Nokia je sporočila, da se je SONY BMG Entertainment tudi uradno pridružil projektu Nokia Comes With Music, ki na revolucionaren način omogoča ljudem, da odkrijejo in uživajo v glasbi tudi na Nokiinih napravah.

“Ob našem sodelovanju s SONY BMG, ki je eno izmed vodilnih glasbenih podjetij na svetu, našim uporabnikom s pomočjo storitve Comes With Music lahko ponudimo širok nabor odlične glasbe različnih mednarodnih in lokalnih izvajalcev,” je povedal Tero Ojanperä, izvršni podpredsednik in vodja Nokia Entertainment and Communities business. “Zelo smo zadovoljni, da smo se dogovorili za to sodelovanje, saj želimo trgu ponuditi čim širši nabor različne glasbe.”

Ojanperä je nadalje izpostavil: “Nokia Comes With Music je novost, ki omogoča ljudem, da odkrijejo glasbo in v njej uživajo. Hkrati se širi tudi celoten glasbeni posel in s tem prihodki izvajalcev, založb in drugih lastnikov avtorskih pravic.”

“Ta pobuda predstavlja bistveno novost pri samem dostopu do glasbe, saj bodo glasbeni navdušenci preko celega leta raziskovali obsežen katalog posnetkov podjetja SONY BMG,” je pojasnil Thomas Hesse, predsednik področja Global Digital Business & U.S. Sales pri SONY BMG Music Entertainment.

“Predvidevamo, da bo omenjen poslovni model spodbudil uporabnike, da preiskusijo širok nabor vsebin, razširijo svoje glasbene okuse in poslušajo več glasbe kot so jo kadarkoli prej. Po drugi strani pa pričakujemo, da bo omenjen sistem izvajalcem vseh vrst glasbe ponudil nove priložnosti, ter ob enem povečal povpraševanje po glasbi nasplošno, ” je še dodal.

Ljudje, ki se bodo odločili za nakup mobilne naprave s storitvijo Nokia Comes With Music, bodo dobili enoleten brezplačen dostop do obsežnega kataloga glasbe podjetja SONY BMG. S pomočjo storitve Nokia Music Store bodo lahko uporabniki nalagali glasbo tako na njihove mobilnike kot tudi osebne računalnike v obdobju prvih dvanajst mesecev od nakupa Nokiinega mobilnika.

Po zaključenem enoletnem obdobju pa bodo lahko zbrano glasbo obdržali ter v primeru nakupa nove združljive naprave ali računalnika glasbo tudi brez omejitev prenesli nanjo. Tako bodo lahko glasbeni navdušenci, ki uporabljajo storitev Comes With Music, za vedno obdržali vse materiale na napravi in/ali računalniku.

Uporabnikom bo na voljo veliko število privlačnih možnosti za dostopanje in snemanje glasbe tudi po tem, ko jim bo naročnina na storitev Nokia Comes With Music potekla. Tako bodo lahko še naprej nakupovali dodatno glasbo preko Nokia Comes With Music ali pa si s plačilom naročnine zagotovili neomejen dostop do omenjene storitve ter uživali v novih izdajah in glasbi, ki je v prvem letu prostega dostopa niso uspeli sneti.

Glede na napovedi pričakujemo, da bo storitev Comes With Music lansirana v drugi polovici leta 2008, uporabljati pa bo jo mogoče na vrsti Nokiinih mobilnikov na izbranih trgih.


Prijavi napako v članku