Slika, tv, avdio
18.11.2021 07:30
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sonos Beam (Gen 2): zvočna polica z odliko

Nova generacija Sonosove zvočne police je nared. Sonos Beam (Gen 2), kot se ta »soundbar« imenuje, premore dolgo pričakovano zvočno tehnologijo Dolby Atmos, s katero razvaja vse, ki želijo s kakovostnim zvokom nadgraditi vzdušje v dnevni sobi.

A njen dom ni nujno le dnevna soba, prilagodi se skoraj vsakemu prostoru. Ta kompaktna zvočna polica, polna zvočnikov, je široka dobrih 65 cm, po zaslugi kompaktne oblike pa zlahka sobiva s sodobnimi televizorji – postavljena prednje ali pritrjena nanje. Podobno kot predhodnik je tudi v drugi generaciji na voljo v dveh barvah: črni ali beli. Obe izžarevata eleganco, že po videzu pa je jasno, da je naprava narejena iz vrhunskih materialov.

Na vrhnji strani ima Beam (Gen 2) kontrolnike za glasnost in predvajanje, občutljivi so na dotik. V zvočno polico sta za dodatno funkcionalnost in praktičnost vgrajena tudi mikrofon in čip NFC, kar omogoča konferenčno rabo ter olajša povezovanje s pametnimi mobilnimi napravami. Na zadnji strani prav tako najdemo vrsto uporabnik vmesnikov, na voljo so vrata HDMI s povratno zvočno povezavo (HDMI ARC ali eARC) ter vmesnik Ethernet za omrežno povezljivost. Pozorno oko bo morebiti opazilo, da ni več optičnega vmesnika, a to ne drži povsem. Sonos zvočni polici prilaga ustrezen vmesnik, zato lahko na zvočno polico preko optičnega vmesnika še vedno priklopite vse podprte naprave.

Dolby Atmos – ko zvok oživi

Dolby Atmos je tehnologija, nad katero so avdiofili najbolj navdušeni. Kaj pravzaprav pomeni Dolby Atmos in kakšne so njene prednosti v primerjavi s starejšimi zvočnimi tehnologijami? Gre za objektno zasnovan zvočni format, kar pomeni, da imajo ustvarjalci zvoka večji nadzor nad tem, kar slišite, in lahko ustvarijo zvočno sceno, ki bolje posnema dogajanje na zaslonu. Vzemite primer vožnje avtomobila. Dolby Atmos uspe ustvariti 3D-zvok, ki poustvari izvirnejši zvok od klasičnega zapisa Dolby. Različne skladbe lahko zvenijo, kot da so izvajalci neposredno pred vami, poleg vas, za vami in celo nad vami. To v bistvu poustvarja kinotečno zvočno izkušnjo.

Vse, kar potrebujete od zvočne naprave

Sonos Beam (Gen 2) prinaša številne različne funkcije in nadgradnje. Podpira namreč Sonosovo izjemno tehnologijo TruePlay, ki prilagodi frekvenčni odziv vašemu prostoru. Zvočno polico je mogoče povezati tudi z Googlovim Asistentom, uporabniki Amazon Alexa in naprav Apple pa lahko predvajajo zvok prek tehnologije AirPlay 2.

Napravo je enostavno nadzorovati prek aplikacije Sonos, ki je intuitivno zasnovana in enostavna za uporabo. Prav tako omogoča združevanje več zvočnikov po prostorih, upravljanje vseh nastavitev itd.Prek aplikacije Sonos lahko nadzirate celotno izkušnjo poslušanja glasbe ali pa dodate želeno storitev pretočne glasbe z ogromnega seznama razpoložljivih storitev. Podprta je večina spletnih storitev, vključno z glasbenimi storitvami Apple Music, Spotify in YouTube Music.

Novo – glasba v več prostorih

Interakcija med dvema ali več zvočniki Sonos v isti aplikaciji je deležna posebne hvale. Uporabnik lahko kadarkoli upari ali pa oddvoji različne zvočne naprave, na njih predvaja želeno vsebino ali pa jih razporedi v skupine (npr. po prostorih). Aplikacija hitro in zanesljivo prepozna zvočnike Sonos, ki so v različnih prostorih, ter tako ohranja eno največjih prednosti omejenega proizvajalca – bržkone najlažje upravljanje glasbe v več prostorih v najrazličnejših situacijah.

Zvočna izkušnja

Zvočna polica je sposobna tudi globokih nizkih tonov, kar zagotavlja poln zvok. Pri poslušanju glasbe imajo udarni bobni zlahka dovolj teže, medtem ko bas kitare zvenijo resnično pristno. Tudi srednji in visoki toni zvenijo odlično. Vokalom prav tako ne moremo ničesar očitati. Gre za vrhunsko zvočno polico in to je slišati.

Če boste Sonos Beam (Gen 2) postavili v prostor velikosti do trideset kvadratnih metrov, bo zagotovo zvenel precej bolje, kot bi lahko ugibali glede njegovih kompaktnih mer. Tudi učinek prostorskega zvoka ne razočara, nasprotno, prinese pravo potopno izkušnjo ob ogledu filmov, kar je nenazadnje tudi obljuba tehnologije Dolby Atmos in naprav, opremljenih z njo.

Sonos Beam (Gen 2) je tako univerzalni domači zvočnik – ne glede na to, ali ga boste uporabljali v dnevni ali delovni sobi, kuhinji ali spalnici. Je preprosto najboljša zvočna polica s tehnologijo Dolby Atmos na trgu, saj ponuja bogato in raznoliko izkušnjo poslušanja ter vnese živahnost zvoka v vaš dom. Prav zato je odločitev zanjo samoumevna.

Več najdete na www.sonos.com

Vas zanima več iz te teme?
zvočniki Sonos

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

Omni komunikacije d.o.o.

Stare Črnuče 9, 1000 Ljubljana, Tel: 040 726 280
Tehnologije, ki so se pred leti zdele nemogoče, so danes resničnost. Vedno več podjetij se odloča za avtomatizacijo svojih procesov. Avtomatizacija, ki je eden izmed ključnih ... Več