Spletni brskalniki
26.09.2011 15:28
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Smo se za internet res pripravljeni odreči vsemu?

Bi lahko preživeli en teden brez interneta?
Bi lahko preživeli en teden brez interneta?

Včasih so bili ljudje zadovoljni že s kosom kruha. Od takrat je minilo precej časa in ljudje so s pojavom računalništva in svetovnega spleta dobili povsem nove »vrednote«. Glede na raziskavo, ki jo je opravilo podjetje Cisco, je za današnjo mladino namreč dostop do svetovnega spleta precej bolj pomemben kot čist zrak, sveža voda, zdrava hrana in streha nad glavo.

Raziskava, v kateri je sodelovalo kar 1.441 študentov in 1.412 zaposlenih, mlajših od 30 let in iz 14 držav, ni pustila hladnega nikogar. Več kot polovica anketirancev je namreč izjavila, da življenje brez dostopa do svetovnega spleta nima prav nobenega smisla. Zato ne preseneča podatek, da bi kar dve tretjini anketirancev raje izbralo internet kot imelo v lasti avtomobil.

Za dobrih 40 odstotkov anketirancev, verjeti ali ne, ima svetovni splet večjo težo kot zmenki, izhodi s prijatelji, filmske uspešnice ali poslušanje glasbe. Zato ne preseneča, da je za mnoge spremljanje dogajanja na družbenem omrežju Facebook celo pomembnejše od družbe s sovrstniki. Naj za konec še omenimo, da bi se kar 65 odstotkov mladih Brazilcev raje odreklo čistemu zraku, sveži vodi, zdravi hrani in strehi nad glavo kot pa internetu.

Vas zanima več iz te teme?
Internet Explorer brskalnik

Prijavi napako v članku