Strojna oprema
23.04.2007 12:16
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

SMC Networks in rešitve za cenovno ugodno IP-telefonijo

SMC Networks je napovedal novo serijo rešitev za IP-telefonijo v pisarni in na poti. Nova naročniška centrala SIP IP-PBX, namizna telefona in prenosni brezžični telefon SIP 802.11b/g omogočajo cenovno ugoden in enostaven prehod na storitev VoIP.

Nove SMC-jeve rešitve za VoIP omogočajo, da sodobna IP-telefonija deluje skupaj s klasičnimi analognimi tehnologijami. Nova naročniška centrala s pomočjo upravljane konvergentne infrastrukture zapolnjuje vrzel med telefonskim in podatkovnim omrežjem v malih ter srednje velikih podjetjih. Naročniška centrala se z odjemalci povezuje prek protokola SIP, deluje pa z vrsto IP-telefonov (namiznih, Wi-Fi, DECT), VoIP-prehodov in analognih telefonskih vmesnikov za preusmerjanje klicev med IP-telefoni, analognimi telefoni in telefonskim omrežjem. Dodatne glasovne storitve, kot so konferenčni klic, pozdravni odzivnik in telefonski predal, so vključene v vse telefone.

Na vsaka od štirih vrat LAN na centrali SMC IP-PBX je mogoče priključiti prenosni ali namizni računalnik, brezžično dostopovno točko in napravo SIP. Vrata WAN omogočajo priklop na zunanjo ethernetno povezavo (internet prek ADSL-a ali kabelsko omrežje). Centrala ima vgrajen 256 MB pomnilnik za glasovno pošto in zunanja vrata USB za ustvarjanje varnostnih kopij. Zaradi teh lastnosti je SMC IP-PBX zmogljiva komunikacijska rešitev za pisarniška okolja.

SMCDSP-200 in SMCDSP-205 sta nova namizna IP-telefona, skladna s protokolom SIP, ki združujeta napredne komunikacijske funkcije in enostavno uporabo. Telefona podpirata vse najnovejše avdio kodeke, vključno z G.711, G.723, G.726 in G.729A/B. Za nastavitve poskrbi centrala IP-PBX s samodejnim prenosom konfiguracije, dostop do nje pa je omogočen prek tipkovnice na telefonu ali prek vgrajenega spletnega vmesnika.

Namizna telefona ponujata vse komunikacijske funkcije, ki so jih uporabniki vajeni. Med njimi so tudi preusmerjanje klica, konferenčni klic, zadržanje zveze, čakajoči klic, predaja klica in prostoročno telefoniranje. Model SMCDSP-200 je opremljen z možnostjo napajanja preko etherneta, kar poenostavi njegovo namestitev.

Brezžični telefon Wi-Fi SMCWSP-100 SIP omogoča cenovno ugodnejše mobilno klicanje preko interneta kot preko dražjih mobilnih omrežij ali fiksne telefonske linije. Telefon temelji na standardu 802.11b/g, zaradi česar je združljiv s skoraj vsemi standardnimi dostopovnimi točkami Wi-Fi in brezžičnimi usmerjevalniki na trgu. Poleg tega ima SMCWSP-100 1,8-palčni zaslon LCD z možnostjo prikaza 65.000 barv, podpira pa najsodobnejše varnostne standarde za zaščito klicev in zagotavljanje zasebnosti. S SMC-jevim telefonom Wi-Fi je mogoče klicati prek javnega telefonskega omrežja ali omrežja VoIP. Telefon se vedno samodejno poveže z najbližjim prednostnim omrežjem, ki ga predhodno nastavi uporabnik.

“SMC Networks se zaveda kakovosti in vrednosti tehnologije VoIP v vsakdanji telefonski komunikaciji podjetij,” je pojasnil James Harris, produktni vodja pri SMC-ju. “Veseli nas, da smo predstavili izdelke, s katerimi uporabniki popolnoma izkoristijo prednosti tehnologije VoIP.”

Priporočene cene novih naprav so 1.016,99 EUR (SMCPBX10 SIP IP-PBX), 114,99 EUR (SMCDSP205) in 199,99 EUR (SMCWSP100 802.11b/g). Namizni telefon SMCDSP200 bo na voljo v kratkem.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več