Telefoni
03.04.2013 12:33
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Smartisan OS: Mobilni operacijski sistem prihodnosti?

Podjetje Smartisan Co., Ltd. je predstavilo lasten mobilni operacijski sistem Smartisan OS, ki temelji na osnovi Androida. Poskusna različica bo na voljo 15. junija, in sicer za uporabnike izbranih pametnih mobilnih telefonov, vključno s priljubljenim mobilnikom Samsung Galaxy S2.
Operacijski sistem Smartisan OS bo na voljo tako v kitajskem kot v angleškem jeziku.
Operacijski sistem Smartisan OS bo na voljo tako v kitajskem kot v angleškem jeziku.

Na Kitajskem se je pred kratkim pojavil nov mobilni operacijski sistem Smartisan OS, ki vsaj zaenkrat obeta izjemno veliko. Mnogi poznavalci so ga označili celo kot najboljšo izpeljanko priljubljenega operacijskega sistema Android, saj je po eni strani izjemno enostaven za uporabo, po drugi pa omogoča hiter dostop do vseh naprednejših funkcij pametnega mobilnega telefona. Ker je nov operacijski sistem podjetja Smartisan Co., Ltd. združljiv z obstoječimi mobilniki Android, se bo ta po vsej verjetnosti kmalu hitro razširil med uporabniki mobilne telefonije.

Eden izmed glavnih adutov mobilnega operacijskega sistema Smartisan OS je tudi nadvse prikupen grafični vmesnik z ikonami, ki so za uporabnike prijetne na pogled, saj se ti v njih hitro znajdejo. Programerji bodo za novost pripravili ikone za več kot tisoč priljubljenih aplikacij, pri čemer so jih programerji doslej izdelali že okoli 300. Ker je operacijski sitem Smartisan OS nastajal kar tri leta, so programerji imela dovolj časa, da so vanj vključili vse napredne funkcije, ki jih konkurenčni sistemi ne ponujajo.

Prva poskusna različica kitajskega mobilnega operacijskega sistema Smartisan OS bo na voljo 15. junija, in sicer za uporabnike izbranih pametnih mobilnih telefonov, vključno s priljubljenim mobilnikom Samsung Galaxy S2. Končna inačica naj bi bila nared predvidoma proti koncu leta, v prvi polovici leta 2014 pa bo podjetje Smartisan Co., Ltd. ponudilo v prodajo celo lastne pametne mobilne telefone, ki bodo zmogljivi, a cenovno nadvse ugodni.


Prijavi napako v članku