Slušalke
14.03.2023 20:30
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slušalke, ki se jih ne bi branil noben avdiofil

Ko omenimo podjetje Sony vemo, da gre za sinonim za vrhunsko tehnologijo. Sony je bil vedno ponos lastnikov na področju avdio opreme. Prav nič drugače ni s slušalkami, ki so v skladu s časom postale brezžične, minimalističnega videza in polne naprednih tehnologij.
Foto: Sony
Foto: Sony

Pred leti smo bili vajeni, da slušalke spremlja kabel, a lahko si priznamo, da nikoli nismo prav dobro vedeli, kaj oziroma kam bi z njim. Danes so tudi najboljše naglavne slušalke brezžične in povezljive prek Bluetooth tehnologije.

Hrup jim ne pride do živega

Brezžične Bluetooth slušalke Sony WH-1000XM5B za najboljšo izkušnjo poslušanja glasbe (ali katerih drugih vsebin, kot so podcasti in podobno) uporabljajo napreden sistem odpravljanja šumov, tako da boste vedno lahko uživali v jasnem in razločnem zvoku, okolica pa bo »izginila«. Poskrbijo celo za samodejno prilagoditev odpravljanja šumov specifičnim okoliščinam, ki jih zaznavajo z večimi senzorji. Ni kaj, slušalke so postale izpopolnjene bolj, kot od njih pričakujemo, ko si jih nadenemo na ušesa.

Zmanjševanje šumov, ki temelji na umetni inteligenci, poskrbi tudi, da natančno zaznavanje s štirimi mikrofoni izolira vaš glas med klici ter zmanjšuje celo šum vetra. Mikrofoni so usmerjeni k uporabniku in delujejo tako, da zaznavajo samo vaš glas in ujamejo vsako besedo.

Posebej zasnovana 30-milimetrska pogonska enota še izboljša odpravljanje šumov, izpopolnili pa so tudi razločnost zvoka, ki je pri brezžičnih slušalkah Sony WH-1000XM5B impresivna. Pogonska enota ima lahko kupolo iz kompozitnega materiala iz ogljikovih vlaken. Vsa tehnologija v slušalkah dela za uporabnika in optimalno izkušnjo.

Če začnete govoriti, ustavijo predvajanje

Imajo tudi priročno funkcijo »Spregovori in klepetaj« (Speak-to-Chat). Kaj to pomeni? Če se začnete pogovarjati, slušalke samodejno ustavijo predvajanje glasbe ter vključijo zvok iz okolice. Ko nehate klepetati, se spet začne predvajati glasba. Poleg tega imajo možnost sočasne povezave z dvema napravama prek povezave Bluetooth.

Ste se že kdaj želeli povezati s slušalkami, pa je trajalo in trajalo. Z brezžičnimi naglavnimi Bluetooth slušalkami Sony WH-1000XM5B lahko na to pozabite, saj se z izbrano napravo povežejo v hipu.

Enostavno upravljanje

Slušalke vključujejo nastavitve upravljanja na dotik, tako da lahko s pritiskom na gumb na levi strani na primer preklopite s funkcije za odpravljanje šumov na ambientalni zvok. S ploščo na dotik na desni strani pa lahko predvajate ali ustavite glasbo, preskakujete skladbe, spreminjate glasnost in podobno.

Upravljate jih lahko tudi glasovno, pri tem pa vam bosta v pomoč glasovna pomočnika Google Assistant ali Amazon Alexa.

Z enim polnjenjem kar 30 ur predvajanja

Če ste naveličani tega, da vaše slušalke z enim polnjenjem glasbo predvajajo le 6 ur, bodo omenjene Sonyjeve slušalke s predvajanjem vztrajale kar do 30 ur. Če vas vseeno presenetijo, ker niste bili pozorni na stanje baterije, imamo še en koristen podatek. Podpora za hitro polnjenje jim omogoča, da samo 3 minute polnjenja zadošča za do 3 ure predvajanja.

Brezžične slušalke Sony WH-1000XM5B so črne barve, priložena pa je tudi zaščitna torbica, da bodo na varnem tudi, ko ne bodo na vaši glavi. Poleg prejmete tudi kabel, saj jih lahko uporabljate tudi kot žične slušalke.

Če želite še več ponudbe različnih slušalk, si jih oglejte na Enaa.com.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Enaa / Gambit trade d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več