Računalništvo, telefonija
Telefonija
Slušalke
08.04.2024 15:45

Deli z drugimi:

Share

Slušalke Huawei FreeClip že na voljo v slovenskih trgovinah

Tehnološko podjetje Huawei je predstavilo prave stereo brezžične slušalke (TWS) Huawei FreeClip odprtega tipa z inovativno zasnovo C-bridge Design ter tehnologijo samodejne zaznave nošenja (Smart Wear Detection).

Brezžične slušalke Huawei FreeClip so rezultat usmeritve Huawei Fashion Forward, s katero želijo zliti tehnologijo in modo ter nuditi izdelke, ki utelešajo slog in udobje. Ker so videti kot ušesni modni dodatek, morda celo kot nakit, so namenjene stilsko ozaveščenim uporabnikom in mladim, ki iščejo osebno tehnologijo, da bi dopolnila njihovo modni slog.

Narejene za aktivne uporabnike

Huawei je zaznal naraščajočo potrebo po brezžičnih slušalkah, ki nudijo vse prednosti sodobnih zvočnih tehnologij in obenem omogočajo zavedanje dogajanja v okolici. Nekakšno alternativo ušesnim čepkom, ki bi bila bolj praktična za uporabo med telesno vadbo v fitnes centru in delom v pisarni.

Huawei FreeClip so kot prave brezžične stereo slušalke (TWS) odgovor na spreminjajoče se potrebe, saj z odprto zasnovo rešijo številne izzive, s katerimi se soočamo. So popolne za vse, ki se pogosto ukvarjate s športnimi dejavnostmi na prostem ali v prostorih, med video klici opravljate več opravil in bi radi bili med poslušanjem glasbe med delom vseeno dostopni za sodelavce.

Zasnova C-bridge Design za udobno nošenje

Da bi dosegli optimalno ergonomsko prilagajanje, udobje in osupljivo obliko novih pravih brezžičnih stereo slušalk (TWS) odprtega tipa, so inženirji podjetja Huawei opravili številna testiranja in raziskave. Na ta način so oblikovali glavne dele slušalke, ki ne blokira sluhovoda in se obenem optimalno prilagaja vsaki velikosti in obliki ušesa, po zaslugi akustične kroglice (Acoustic Ball) in »zrna« z baterijo (Confort Bean), ki ju povezuje inovativna zasnova C-bridge Design.

Zrno oblike fižola se udobno ugnezdi v prostor med uhljem in tkivom glave, ne glede na različne oblike in ukrivljenosti ušesa. Na podlagi realnih modelov tega je oblikovana tudi akustična kroglica z zvočnim gonilnikom, da je prave velikosti in lepo drsi po koži, ne da bi pri tem povzročala nelagodje in obremenitve. Zrno in kroglica sta povezani z inovativnim elementom C-bridge Design. Ta je opremljen s tipalom, ki se uči in prilagaja silo mehanizma zapenjanja, ter tako zmanjšuje obremenitve na ušesnem hrustancu. Izdelujejo ga v najbolj zapletenem in natančnem postopku, ki združuje 9 jedrnih žic v tankem povezovalnem mostičku.

Inovativna zasnova je zaslužna za varno in ergonomsko prilagajanje, zaradi česar slušalka ostane na svojem mestu med celodnevnim poslušanjem. Ob tem ni odveč, da slušalke Huawei FreeClip nudijo 8-urno življenjsko dobo baterije ob zalogi energije za dodatnih 36 ur v polnilni škatlici. Nadvse pomembno za vse, ki morate slušalke nositi dolgo časa. Bodisi med delom v pisarni ali na več kot štiriurnem tekaškem maratonu.

Poleg tega nove slušalke odprtega tipa, ki ne zapirajo sluhovoda, ne zagotavljajo le udobnega nošenja, temveč tudi situacijsko zavedanje zvokov okolice, kot so na primer zvoki prometa. Zaradi tega in zaradi odpornosti proti vodi in znoju po standardu IP54 so primerne za vse, ki se med vadbo oziroma ukvarjanjem s športnimi dejavnostmi na prostem zanašate na svoje slušalke. Da vas motivirajo z glasbo ali ohranjajo povezavo Bluetooth s pametnim telefonom. Ker so obenem opremljene s tehniko dušenja hrupa vetra, nudijo kristalno čist zvok med telefonskim razgovorom.

Prvo inteligentno zaznavanje nošenja v industriji

Pogosta težava pravih brezžičnih stereo slušalk (TWS) je razvrščanje med čepkoma za levo in desno uho, ki ju ne smemo zamenjati, saj to povzroči nekonsistentno zvočno izkušnjo ali morebitno nelagodje zaradi neprimerne oblike. Da bi odpravili to neprijetnost, so Huawei FreeClip prve slušalke odprtega tipa, ki ne razlikujejo med levim in desnim čepkom. Tehnologija pametne zaznave nošenja (Smart Wear Detection) namreč zagotovi, da se slušalke prilagodijo udobju in priročnosti ter ne obratno, kar ustavi bolj brezskrbno in intuitivno uporabniško izkušnjo.

Ker je mogoče slušalke uporabljati izmenično, lahko uporabniki optimizirajo življenjsko dobo baterije in uživajo v daljši uporabi, zlasti v primerih, ko potrebujejo le eno slušalko za hiter klic.

Poslušanje s sistemom obrnjenih zvočnih valov

Številne skrbi, da slušalke odprtega tipa zmanjšajo čistost zvoka ali celo trpijo za težavo uhajanja zvoka. Huawei je to rešil z dvema zvočnima tehnologijama. Z visoko občutljivim zvočnim gonilnikom z dvojnim magnetom in sistemom povratnih zvočnih valov, ki delujeta v tandemu, da izboljšata jasnost zvoka in preprečita njegovo uhajanje.

Visoko občutljiv zvočni gonilnik z dvema magnetoma izboljša reprodukcijo, kar se kaže v poglobljenem in bogatem zvoku. Sistem povratnih zvočnih valov skrbi za pametno prilagajanje glasnosti, medtem ko subtilno izniči zvočne valove. To pomaga ustvariti varno in zasebno izkušnjo z medsebojnim izničevanjem valov, kar zmanjša uhajanje zvoka stran od ušesa. Pri preprečevanju uhajanja zvoka poleg tega sodelujejo še »zračniki« na zadnji strani akustične kroglice.

Cene in razpoložljivost

Vrhunske prave brezžične stereo slušalke (TWS) Huawei FreeClip so že na voljo v slovenskih trgovinah v črni ali vijolični barvi po priporočeni ceni 199 evra.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več