Računalništvo, telefonija
16.04.2020 20:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovensko razvojno podjetje CREA združilo moči z angleškim podjetjem nChain

Slovensko podjetje CREA pridobilo dostop do svetovnih trgov in 1000 patentov ter vabi strokovnjake iz različnih IT področij, da se jim pridružijo.
Nakup slovenskega podjetja dodatno utrjuje položaj podjetja nChain.
Nakup slovenskega podjetja dodatno utrjuje položaj podjetja nChain.

nChain, evropski ponudnik poslovnih rešitev na področju blockchain tehnologije, je prevzelo vodilno slovensko podjetje CREA, osredotočeno na razvoj in implementacijo programske opreme z izjemnim strokovnim znanjem na področju Bitcoina, poslovnih rešitev in IT varnosti. Nakup slovenskega podjetja dodatno utrjuje položaj podjetja nChain, saj je z več kot 120 razvijalci tako postalo eno izmed navečjih razvojnih timov na področju Bitcoina.

Slovensko podjetje CREA pod novim lastništvom pridobiva dostop do svetovnih trgov in več kot 1000 patentov s področja Blockchain ter v prihodnosti pričakuje konstantno rast ter še večjo potrebo po talentiranih inženirjih in razvojnikih.

nChain in CREA sta pred tem že sodelovala pri mnogih BitcoinSV infrastrukturnih projektih, ki so osnova za nChain rešitve na področju blockchaina. Te rešitve omogočajo organizacijam izvedbo varnih rešitev za shranjevanje podatkov, preglednost in plačila, ki lahko obsegajo več milijonov transakcij dnevno.

Roman Puhek, direktor slovenskega podjetja CREA, dodaja: “Izjemno smo navdušeni, da združujemo moči skupaj s podjetjem nChain. V podjetju CREA smo zbrali talente svetovnega razreda. Skupaj s poglobljenim znanjem, timom razvijalcev in dosegom, ki ga ima nChain, bomo gonilna sila, ki pomaga podjetjem izkoristiti potencial blockchain tehnologije za svoje največje izzive na vseh področjih. Ponosni smo, da smo v ospredju teh sprememb in razvoja. Zaradi pričakovane rasti vabimo strokovnjake iz različnih področij IT, da se nam pridružijo.”

Eden večjih projektov, ki je trenutno že v teku, je obvladovanje krize z opijati. Gre za vzpostavitev globalnega elektronskega zdravstvenega kartona (G-HER) za paciente, ki bo zdravstvenim delavcem omogočil takojšen dostop do enega samega vira informacij, s čimer bo zdravnik v realnem času prejel potrebne informacije za odločanje in sledenje o izdajajnju receptov za opiate. Projekt poteka pod okriljem ameriškega združenja EHRData, ki je vodilni ponudnik rešitev na področju zdravstva v ZDA.

Dr. David Washburn, direktor podjetja nChain, pravi: “Industrija blockchain bo kmalu prešla v naslednjo fazo rasti in pričakujemo veliko povpraševanja po podjetniških rešitvah. Boj za izkušeni talent se bo le še stopnjeval. Nakup podjetja CREA nas postavlja v popoln položaj, saj bomo tako lahko zadovoljevali potrebe največjih in najbolj zahtevnih strank, medtem ko jim bomo s pomočjo učinkovitejšega upravljanja podatkov lahko zagotavljali večjo konkurenčno prednost. Da bi to podprli, smo že imeli rešitve – sedaj imamo tudi ljudi.”


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več