Računalništvo, telefonija
11.05.2017 10:59
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovenski startup leta je podjetje VIAR

Slovenski startup leta je podjetje VIAR
Slovenski startup leta je podjetje VIAR

V sklopu mednarodne konference PODIM v Mariboru je podjetje VIAR prejelo nagrado Slovenski startup leta 2017. S to nagrado želijo ključni deležniki slovenskega startup ekosistema izpostaviti in nagraditi podjetja ter njihove ekipe, ki so s svojo vztrajnostjo, globalnimi dosežki ter drzno razvojno vizijo zgled v domačem in globalnem startup okolju. Letošnji zmagovalec bo za nagrado prejel osebno svetovanje partnerja elitnega ameriškega pospeševalnika 500 startups Marvina Liaoja ter “all-inclusive” paket Pioneers Festivala na Dunaju.

Podjetje VIAR je razvilo spletno platformo VIAR 360 za ustvarjanje vsebin v virtualni resničnosti. Ta uporabnikom, ki so tehnično slabše podkovani, omogoča, da brez programiranja v virtualni resničnosti ustvarijo privlačne interaktivne zgodbe in jih objavijo v svojih aplikacijah, na spletnih straneh ali družbenih omrežjih.

Ljudje v večmilijardnih industrijah (učitelji, novinarji, coachi v korporacijah …) v tehnologiji virtualne resničnosti vidijo izjemen potencial in bi jo želeli pri svojem delu tudi uporabljati, vendar pa je za 98 % ustvarjanje interaktivnih VR vsebin enostavno preveč zapleteno. Spletna platforma VIAR 360 ta proces znatno poenostavi, saj je najbolj intuitivna “white label” spletna platforma za ustvarjanje vsebin, ki uporabnikom omogoča, da s pomočjo 360-stopinjskih fotografij in video posnetkov v krajšem času ter z manj truda in brez znanja programiranja ustvarijo privlačne zgodbe v virtualni resničnosti.

Po objavi Viarjeva vgrajena analitična orodja spremljajo uporabo ter obnašanje uporabnikov. Viar 360 že uporabljajo nekatere najboljše ameriške univerze, agencije in korporacije. Njihove produkte uporabljajo podjetja, kot so Disney, Microsoft, Samsung in Bosch, vse od Združenih držav Amerike do Nove Zelandije.


Prijavi napako v članku