Računalništvo, telefonija
23.04.2008 08:41

Deli z drugimi:

Share

Slovenski impresionisti v vsak dom

Slovenska podružnica podjetja HP sporoča, da se bo 23. aprila v sodelovanju med partnerskim podjetjem CGS in Narodno galerijo začel projekt tiskanja, ki bo spremljal razstavo “Slovenski impresionisti in njihov čas 1890 – 1920”. Gre za razstavo, ki vključuje več kot 300 pomembnih del slovenskih impresionističnih slikarjev, njihovih sopotnikov s preloma 19. v 20. stoletje, del kiparjev, fotografov in arhitektov, ki bodo na ogled tako v prostorih Narodnega doma kot drugje po prestolnici. Razstava bo trajala od 23. aprila 2008 do 8. februarja 2009.

V okviru projekta bo podjetje CGS v Narodni galeriji pripravilo posebno stojnico, na kateri se bo nahajal tiskalnik širokega formata HP DesignJet Z 3100, na katerem bodo obiskovalcem proti plačilu natisnili izbrane slike. Določene reprodukcije znanih slik slovenskih impresionistov bodo pripravljene vnaprej, za druge pa bodo lahko obiskovalci sami izbrali slike in njihovo velikost. Vse natisnjene slike bodo opremljene tudi s tulcem, kar bo obiskovalcem omogočilo, da sliko varno prinesejo do doma.

Obiskovalcem bodo na voljo različne velikosti natisnjenih slik:

” Slika velikosti A3 (29,7 x 42 cm);
” Slika velikosti A2 (42 x 59,4 cm);
” Slika velikosti A1 (59,4 x 84 cm);

Na stojnici bo prisoten tudi predstavnik podjetja CGS, ki bo lahko poskrbel za posebne želje obiskovalcev.

“Tiskalniške tehnologije nam omogočajo čedalje več in uporaba HP-jevih tehnologij za tisk imetniških del je izreden primer njihove prilagodljivosti,” je povedal (ime, naziv). “Gre za privlačno obliko tiskanja na zahtevo, ki obiskovalcem razstave omogoča, da si dela, ki jim najbolj ostanejo v spominu, natisnejo in odnesejo domov. Tako lahko klasike impresionizma ohranijo v spominu tudi desetletja po obisku razstave.”


Prijavi napako v članku