Programska oprema
23.11.2005 09:04

Deli z drugimi:

Share

SLOVENICA najhitreje opravila z inventuro OS

Za potrebe zavarovalniške hiše SLOVENICA je LEOSS, d.o.o., pripravil celovito rešitev za popis osnovnih sredstev. Na povabilo SLOVENICE je LEOSS celovito preučil njihovo poslovanje in predlagal učinkovito rešitev za hitro opravljeno inventuro osnovnih sredstev brez napak. Rešitev temelji na uporabe črtne kode in vsebuje učinkovite tehnologije zajema in obdelave podatkov. Po podpisu pogodbe o sodelovanju, je LEOSS SLOVENICI zagotovil kompletno opremo za natančno opravljanje popisa. Komplet vsebuje tiskalnik Zebra TLP 2844 s primernimi obstojnimi sintetičnimi nalepkami, na katerih so črtne kode, programsko opremo, robustni ročni računalnik na MS Windows CE platformi UNITECH PA950, ki prenese podatke v računalnik preko podstavka (cradle), preko katerega komunicira z računalnikom.

Inventura? V SLOVENICI ugotavljajo, da ni lažjega načina popisa, kot je ta, ki so ga uporabili pri popisu več kot 10.000 osnovnih sredstev prav letos in s pomočjo LEOSS-a.

Postopek, ki velja za prvi, najbolj zamuden popis, je naslednji: v programu Nicelabel kreiramo potrebno število črtnih kod, ki jih nato natisnemo na etikete s tiskalnikom etiket Zebra TLP 2844 Ob prvem popisu z njimi popisovalci opremijo vsa osnovna sredstva. Terminal nato napolnimo s podatki o stanju OS tako, da jih popišemo po dejanskih lokacijah. Prva inventura je najpomembnejša, ker predstavlja temelj za vse nadaljnje.

Kadar je bil prvi popis že opravljen, podatke o OS, kategorijah in stroškovnih mestih izvažamo iz programa, kar pomeni, da je za vsako lokacijo vnaprej specificirano, katera OS bi morala biti na njej. Program InventuraOS namreč omogoča pregled vseh OS, pregled OS po lokacijah in avtomatski način dela. InventuraOS tako postane rutina in ne sodi več med najnapornejša dela v letu.

Ker obstaja več načinov, kako popisati osnovna sredstva, lahko LEOSS na željo stranke takšen paket prilagodi njihovim posebnim zahtevam tako glede programa samega kot tudi glede strojne opreme (terminali, tiskalniki, načini prenosa podatkov,…).

LEOSS je razvil tudi opremo za vodenje celotnih skladišč, podporo logističnim centrom kot tudi preprostim vele- in malo-prodajnim podjetjem vključno s podporo sljedljivosti artiklov.


Prijavi napako v članku