Telefoni
07.07.2016 13:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slaba novica za Sony. Takoj po začetku prodaje že popusti za nov model Xperia X

Sony predstavil izjemnega velikana s kamero
Sony predstavil izjemnega velikana s kamero

Ne dolgo nazaj smo pisali o tem kako se poslovanje podjetja Sony izboljšuje. Nova strategija predvideva odhod iz trga cenovno ugodnih pametnih telefonov in osredotočanje na ponudbo v višjem cenovnem razredu. Pri Sony so prav tako razkrili, da se bodo odslej tudi selektivno osredotočali na trge na katerih bodo prisotni. Manj tržne aktivnosti naj bi se izvajalo v ZDA in v zato več na primernejših trgih kot trgih EU. A kot kaže pot do popolnega okrevanja ne bo enostavna, vsaj če sklepamo po gibanju cen za nove modele Xperia X.

Po samo nekaj tednih prodaje novih modelov na ameriškem trgu so namreč tako Amazon, Best Buy in B&H Photo že ponudili popuste. Sony Xperia X se zdaj prodaja za cca 10 odstotkov nižji znesek kot na začetku. Takšen ukrep trgovcev tako hitro po začetku prodaje je slab znak saj bi se ravno zdaj morali kupci v večjem številu odločati za nakup novega modela pametnega telefona. Sicer se omenjena novica neposredno ne nanaša na slovenske kupce pametnih telefonov Sony X vendar pa je dober indikator za morebitne cenovne popuste tudi pri nas. V primeru slabše prodaje od pričakovanj se zna zgoditi, da bo model Xperia X cenovno dostopnejši tudi na slovenskem trgu.

Pri tem velja poudariti, da se številni medijski strokovnjaki, ki so testirali Sony Xperia X že od vsega začetka ne strinjajo s cenovno politiko podjetja. Opozorila so tako bila že dlje časa, da so cene glede na ponujeno previsoke. Vendar pa je hkrati ob tem potrebno poudariti, da same tehnične specifikacije ne določajo končno ceno pametnih telefonov zato je v tem trenutku edini pravi pokazatelj o tem ali je Xperia X primerno pozicionirana na trgu, prodaja sama. Kot kaže vsaj v tem trenutku ne poteka vse po načrtih podjetja a bo za dokončno oceno stanja potrebno počakati na objavo finančnih rezultatov za tretje četrtletje letos, ki bo enkrat v jeseni.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku