Obvestila podjetij
10.03.2021 12:30
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Skupina United Group izpolnila obveznosti po prevzemni ponudbi za nakup delnic v grškem Forthnetu

Skupina United Group ima po izpolnitvi obveznosti po prevzemni ponudbi v lasti 96,83 odstotka navadnih delnic podjetja Forthnet. V maju 2021 se pričakuje odkup delnic preostalih delničarjev v skladu z grškimi pravili in predpisi.

Skupina United Group, vodilni ponudnik telekomunikacijskih storitev in medijskih vsebin v Jugovzhodni Evropi, je danes sporočila, da je izpolnila obveznosti po prevzemni ponudbi za nakup delnic grškega ponudnika telekomunikacij Forthnet S.A. in ima trenutno v lasti 96,83 odstotka navadnih delnic omenjenega podjetja.

Skupina United Group, ki je v večinski lasti mednarodnega naložbenega podjetja BC Partners, je junija 2020 najavila prevzem deleža, ki je predstavljal približno 36 odstotkov operaterja Forthnet. Skupina, znotraj katere v Sloveniji poslujejo družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, televizija Sportklub ter platforma za e-poslovanje Shoppster, je oddala obvezno prevzemno ponudbo za delnice podjetja Forthnet po tem, ko je v skladu z grško zakonodajo izpolnila vse zahteve za obvezno prevzemno ponudbo.

V skladu z veljavnimi predpisi namerava skupina začeti odkup manjših delničarjev, da bi pridobila še preostale delnice podjetja Forthnet. To namerava zaključiti do maja 2021.

Vstop skupine United Group na grški trg je pomemben mejnik v njeni strategiji rasti v Evropi in še dodatno utrjuje položaj skupine v vlogi vodilnega ponudnika v panogi, ki posluje v osmih državah v regiji.

Forthnet je eden vodilnih ponudnikov storitev za domačo zabavo in komunikacijo v Grčiji ter ima približno 1000 zaposlenih in skoraj 1,4 milijona uporabnikov. Z blagovno znamko Nova Forthnet svojim strankam nudi več kot 60 programov prek satelitske televizije.

Skupina United Group ima približno 11 milijonov uporabnikov in več kot 12.500 zaposlenih. Njena United Media upravlja 45 programov in vsako leto ustvari več deset tisoč ur izvirnih vsebin, kar jo uvršča med največje in najpomembnejše produkcijske hiše v Jugovzhodni Evropi.

Vas zanima več iz te teme?
United Group

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

Endava

, ,
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več