Računalništvo, telefonija
17.11.2017 19:44
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Skrivni recept za uspešnost podjetja

Skrivni recept za uspešnost podjetja
Skrivni recept za uspešnost podjetja

Praktično iz dneva v dan smo priča novim tehnološkim izumom, ki spreminjajo svet. Za njimi stojijo vedno uspešna tehnološka podjetja, med katerimi prednjačijo Google, Apple, Microsoft, Facebook in še nekateri drugi. Danes so te velike multinacionalke sinonim za uspeh, ampak tudi one so bile nekoč na začetku poti in so začenjale praktično iz ničesar. Znana je zgodba o Applu, trenutno najvrednejšem podjetju na svetu, ki je svojo pot začel v garaži staršev pokojnega Steva Jobsa. Tam so nastali prvi računalniki uveljavljene znamke, a do današnjega uspeha jih ni pripeljala samo njihova strojna zmogljivost. Da, ta je predstavljala pomemben del, a še pomembnejšega je predstavljal njihov piar. Jobs je bil pravi mojster v predstavljanju svojih izdelkov, in če ne bi bil tako spreten z besedami, se Apple zelo verjetno ne bi nikoli premaknil iz tiste garaže.

Applova zgodba bi lahko služila kot zgled številnim mladim podjetjem oziroma startupom, ki so si ravno začeli utirati svojo pot. Ni torej dovolj, da imate le napreden izdelek, ampak morate imeti tudi zgodbo, ki bo prepričala ljudi. Šele tako boste lahko spremenili svet in omogočili ljudem bolj kakovostno življenje. Na žalost je tako, da se tega pri nas še vedno zaveda premalo podjetij, sploh mladih. Ampak to lahko že danes spremenite, in sicer s knjigo Biblija uspešnega piara, ki jo je napisala menedžerka in piarovka Andreja Jernejčič.

Biblija uspešnega piara vključuje vse, kar potrebujete vedeti, da uspešno sodelujete z mediji, komunicirate na družabnih omrežjih, se pojavite v medijih s pozitivno zgodbo, predstavite svoje izdelke ali storitev, ste opazni. Kako več prodati? Kakšna je prihodnost piara in digitalni piar? Kako krizno situacijo obrniti v priložnost? Zlata pravila za uspešen javni nastop. In ključno: postati mojstri vsebine, kako napisati udarno napoved in zanimivo sporočilo za javnost, da ne bo spregledano. Več kot 150 opisov primerov in praks, 400 strani, tako v slovenščini kot tudi angleščini. Vključenih je tudi 17 intervjujev znanih Slovencev na temo piar in komuniciranje, Borut Pahor, Karl Erjavec, Zoran Janković, Janez Škrabec, Aleksander Mervar, Nikica Gabrić, Tanja Skaza, Zvezdana Mlakar, Violeta Tomič, Nuša Derenda, Tjaša Slokar Kos, Igor E. Bergant, Bojan Budja, Gregor Knafelc, Ilona Penzeš in Simona Dakič Nemanič.

Prvi celostni priročnik za vsakega, ki je piarovec, se to želi iti ali je s tem povezan, marketing osebe, kadrovike, finančnike, podjetnike in menedžerje.

Avtorica na trg prihaja z njenim tretjim delom, ki ga je predstavila tudi v Dubaju, sicer pa sta prva dva bila razprodana.

Biblijo uspešnega piara lahko naročite na naslovu https://andreja-jernejcic.si/biblija_uspesnega_piara/.


Prijavi napako v članku