Življenjski slog
16.11.2021 11:15

Deli z drugimi:

Share

Siku Sphere 160 Comfort: svež zrak v vsakem prostoru

Čist in svež zrak je ključnega pomena za dobro in zdravo počutje.

Koliko časa preživite v notranjih prostorih, bodisi doma ali v službi? Od ponedeljka do petka, tako kot vsak drugi posameznik preživite večji del dneva znotraj. 8 ur ste v službi, večerne in jutranje ure preživite v spalnici, tudi do 2 uri ste v avtu na poti v službo ali po opravilih. Če naredimo hiter seštevek, dobimo pretresljivo številko: samo 2-3 ure na dan preživimo izven doma ali poslovnih prostorov. Številka se nekoliko poveča za vikend, ko skočimo v naravo in se nadihamo svežega zraka. Ne smemo pa pozabiti na koronsko leto, ko smo bili v nekem obdobju skoraj cel dan zaprti med štirimi stenami.

Vsak dan vdihnemo več tisoč litrov zraka in nihče si ne želi slišati, da velik del tega zraka vsebuje škodljive snovi, kot so bakterije, prah in ostali mikrodelci. Prezračevanje oziroma čist zrak v zaprtih prostorih je tako kot hrana, voda ali gibanje, ključnega pomena. Če vas je kdaj bolela glava ali pa ste se počutili utrujene, potem je lahko razlog nizka vsebnost kisika v zraku. Z dobrim prezračevanjem lahko zmanjšate oziroma vzdržujete optimalno raven ogljikovega dioksida in kisika ter tako preprečite dolgoročne posledice.

Tako kot ste do sedaj, nadaljujte z rednim odpiranjem oken. Gre za preprosto rešitev, ki bo občutno izboljšala kakovost notranjega zraka. Vseeno pa ne gre za celovito rešitev, na primer pozimi in v večjih poslovnih prostorih je odpiranje oken neprimerna rešitev. Zato potrebujete kakovosten prezračevalni sistem, kot je to SIKU Sphere 160 Comfort podjetja Airabela.

SIKU-Sphere-160-Comfort-prezračevalni-sistem-rekuperacija

Kaj je Siku Sphere 160 Comfort?

SIKU Sphere 160 Comfort je najnovejša generacija decentraliziranega prezračevanja bivalnih prostorov z rekuperacijo toplote. Poskrbi za učinkovito prezračevanje in odzračevanje v stanovanjih, hišah in poslovnih zgradbah. Kako deluje in zakaj je rekuperator toplote tako pomemben? Keramični akumulator toplote shranjuje energijo oziroma toploto odvajanega zraka in jo prenese na svež zunanji zrak. To pomeni, da lahko prihranite do 93 % toplotne energije, s čimer zmanjšate potratnost svojega doma. Toplotni izmenjevalnik ima še dodatno antibakterijsko prevleko in G3 (opcijsko F8) filter za prah, ki ustavita vse nezaželene delce, kot so bakterije, prah in ostalo umazanijo.  

SIKU Sphere 160 Comfort ima sodoben EC (kombinirani) ventilator, ki odvaja notranji zrak in ga zamenja s kisikom, obogatenim z zunanjim zrakom. Kot že rečeno, toplotni izmenjevalnik med procesom poskrbi, da toplota ostane v stanovanju. Odvajanje in dovajanje se izmenjujeta vsakih 70 sekund, na voljo pa imate številne možnosti nadzora prezračevanja. Prezračevalni sistem SIKU ima vgrajeno zvočno izolacijo, ki prepreči vdor zunanjega hrupa v vaše prostore.

Preprečite nastanek plesni in škodljivih delcev

Veliko domov ima tudi težave z vlago, čeprav se večina tega niti ne zaveda. Kuhanje, pomivanje posode, pranje in sušenje perila … Vsa vsakdanja opravila povečujejo stopnjo vlage v prostorih, sčasoma pa to lahko vodi v nastanek nevarnih snovi, kot je plesen. SIKU Sphere z vgrajenim senzorjem nadzoruje vlažnost. Nastavite ciljno vlažnost, v primeru povečane vlažnosti pa sistem samodejno preklopi na najvišjo raven in povrne ravnovesje domu. Na voljo je tudi priključek za zunanje naprave, kot so senzorji CO2, požarni alarmni sistemi in podobno.

SIKU Sphere 160 Comfort lahko upravljate s priloženim daljinskim upravljalnikom. Nastavite lahko tudi tedenske urnike, pri različici SIKU Sphere 160 Wifi pa lahko s prezračevanjem upravljate tudi na daljavo preko aplikacije na pametni napravi. Wifi različica dovoljuje tudi povezovanje več enot preko omrežja WLAN za usklajeno delovanje prezračevalnega sistema.

SIKU-Sphere-160-Comfort-prezračevalni-sistem

Več o prezračevalnem sistemu SIKU Sphere 160 Comfort/Wifi na spletni strani www.airabela.si.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več

PC7 d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana, Tel: 01 519 70 65
Podatki so neverjetno močno sredstvo in v vsakem poslu sprožijo val rasti in razvoja. V napačnih rokah pa lahko povzročijo veliko škode. Zato je treba prizadevanja usmeriti v ... Več