Triki in nasveti
12.12.2009 08:10
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Shranite si opomnike in opravila kar na splet

Evernote bo prav prišel vsem, ki smo nekoliko bolj pozabljivi.
Evernote bo prav prišel vsem, ki smo nekoliko bolj pozabljivi.

Ideja spletnega servisa Evernote je enostavna – imeti vedno pri roki izrezke, slike, tekst, avdio ali zapiske ustvarjene med brskanjem po spletnih straneh ali zgolj preproste opomnike. Evernote podatke shranjuje v oblaku in so nam na ta način dostopni od kjerkoli in kadarkoli. Torej ne le iz računalnikov povezanih v internet pač pa tudi iz mobilnih naprav. Vsekakor priročno za tiste, ki smo po naravi nekoliko bolj pozabljivi. Kot tak je sistem dobra alternativa plačljivim spletnim servisom kot sta denimo Sharepoint in spletni MS Office. Dobrodošlo je tudi, da lahko v aplikacijo uvozimo tudi datoteke programa Microsoft Notes.

Uporabniški vmesnik na osebnih računalnikih vključuje preprost urejevalnik besedila, ki uporabnikom omogoča izdelavo in urejanje zapiskov in opomnikov. S tem ko se prijavimo v servis, seveda zapiske shranimo na splet in za tem lahko do njih dostopamo od kjerkoli. Brezplačni račun omogoča tudi pripenjanje datotek JPEG, PNG, GIF, MP3 in WAV. Za dodajanje drugih vrst datotek, kot so denimo DOC, AVI in PPT, pa boste morali račun na spletnem servisu nadgraditi iz brezplačnega v plačljivega “premium”. S tem boste pridobili tudi nekoliko več spletnega prostora, saj je brezplačna verzija omejena na 40 MB, medtem ko je pri plačljivi različici ta meja prestavljena na 500 MB. Za tiste, ki jih skrbi varnost, pa je v plačljivo storitev vključen tudi višji nivo varnosti s SSL enkripcijo. Cena premium računa znaša dobre 3 EUR na mesec ali 30 EUR za celo leto.

Naj omenim še, da poleg zapiskov lahko shranjujete tudi posnetke posameznih delov spletnih strani ali celotne strani. Še več, naložite lahko tudi fotografije, ki ste jih posneli denimo z mobilnim telefonom. Tako lahko poslikate denimo ideje za darila in jih nato koristno uporabite ob rojstnih dnevih ter se s tem izognete zagati, ko v zadnjem trenutku razmišljate kaj kupiti in kaj je bila že tista ideja, ki ste jo imeli za svojo drago, ko sta se pred mesecem dni sprehajala po nakupovalnem središču. Torej moto spletnega servisa bi v tem primeru lahko bil – pametni si zapomnijo, še pametnejši pa si zapišejo oziroma shranijo na splet.


Prijavi napako v članku