Računalništvo, telefonija
15.09.2012 16:18
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Shimi iPhone: Zvočna postaja, ki pleše z glasbo

Računalniški zanesenjaki so pripravili nadvse zanimivo zvočno postajo, ki bo glasbo še bolj približala ljudem. Tu gre za posebno inteligentno robotsko zvočno postajo, ki o predvajanju glasbe »pleše«, in sicer tako s premikanjem glave kot nog.
Shimi je prikupna zvočna postaja, ki se ji je preprosto ni moč upreti.
Shimi je prikupna zvočna postaja, ki se ji je preprosto ni moč upreti.

Pri poslušanju glasbe pogosto vključimo gibanje, in sicer z roko, nogo, glavo ali z vsem telesom. S tem postane glasba privlačnejša in zabavnejša. Da bi glasbo še bolj približali ljudem, so računalniški zanesenjaki pripravili nadvse zanimivo zvočno postajo. Tu dejansko gre za prvo inteligentno robotsko zvočno postajo za mobilnik iPhone, ki je tako všečna na pogled, da se ji bomo le stežka uprli.

Robotska zvočna postaja Shimi je dejansko pravi robot, opremljen z umetno inteligenco. Ta analizira glasbo in jo predvaja preko zvočnikov, ki se nahajajo v robotskih ušesih. In to še ni vse. Robot ob predvajanju glasbe »pleše«, in sicer tako s premikanjem glave kot nog. Gibanje je seveda prilagojeni glasbi. Ob mirnejši glasbi je to opazno počasneje kot pri techno ali hause glasbi.

Ker gre pri robotski zvočni postaji Shimi šele za idejno zasnovo, so računalniški zanesenjaki uporabnike na spletnem portalu Kickstarter že zaprosil za njihovo podporo. Ta za zagon proizvodnje novinca potrebujejo »zgolj« preračunanih 76-tisoč evrov sredstev. Skupina je doslej zbrala dobrih 21-tisoč evrov. Ko bo robotska zvočna postaja Shimi prispela na trg, bo potrebno zanje onkraj luže odšteti preračunanih 115 evrov.


Če pa želite prispevati svoj delež k projektu, lahko to storite preko spletne strani na naslovu http://goo.gl/vZeI6. Še prej pa vam priporočamo, da si ogledate način delovanja robotske zvočne postaje Shimi. Predstavitveni videoposnetek se nahaja na spletni strani http://goo.gl/uZoe9.


Prijavi napako v članku