Monitorji
03.10.2012 09:07

Deli z drugimi:

Share

Sharp za mobilnike pripravil zaslon z rekordno gostoto točk na palec

Sharpov zaslon bo mobilnike prelevil v »čistokrvne« prenosne večpredstavnostne naprave.
Sharpov zaslon bo mobilnike prelevil v »čistokrvne« prenosne večpredstavnostne naprave.

Na trgu najdemo vedno več mobilnikov z gigantskimi zasloni. Mnogi poznavalci verjamejo, da so večji zasloni na mobilnih napravah zgolj posledica povpraševanja. Analiza podjetja Kantar je pred kratkim celo pokazala, da kar tretjina uporabnikov želi imeti pametne mobilne telefone z zaslonom večjim od 4,5-palcev oziroma 11,4-centimetrov. Zaradi tega so pri podjetju Sharp najavili pričetek proizvodnje novega gigantskega zaslona, ki bo namenjen pametnim mobilnim telefonom višjega cenovnega razreda.

Sharp je za mobilnike pripravil zaslon s kar 5-palčno oziroma 12,7-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 1.080 x 1.920 slikovnih točk (format 1080p). Gostota točk na palec tu znaša zavidljivih 448. Novi zaslon ponuja boljšo ostrino celo od prikazovalnikov slik, s katerima sta opremljena tako iPhone 5 (ločljivost 1.136 x 640 točk in gostota 326 točk na palec) kot Galaxy S3 (ločljivost 1.280 x 720 točk in gostota 306 točk na palec).

Podjetje Sharp bo novi zaslon za pametne mobilne telefone namenil vsem večjim igralcem na tem področju. Z njim naj bi bil kot prvi opremljen mobilnik Oppo Finder 5. Novinec se bo za nameček lahko pobahal še z zelo kompaktnim ohišjem. To naj bi namreč v debelino merilo zgolj 6,9 milimetrov oziroma četrtino milimetra več od najtanjšega mobilnika. Nekoliko kasneje ga bodo deležni še podjetji Huawei in Motorola. Pri koncu leta pa seveda še vsi ostali. Mobilniki bodo z novim Sharpovim zaslonom postali »čistokrvne« prenosne večpredstavnostne naprave.

Vas zanima več iz te teme?
Sharp monitorji LCD monitorji 4K monitorji

Prijavi napako v članku