Monitorji
05.01.2013 11:30

Deli z drugimi:

Share

Sharp ne bo zmogel zadostiti vsem naročilom za 1080p zaslone!

Mobilnik Oppo Find 5, ki ga pričakujemo na policah trgovin v prvi četrtini letošnjega leta, ima zaslon s kar 441 pikami na palec.
Mobilnik Oppo Find 5, ki ga pričakujemo na policah trgovin v prvi četrtini letošnjega leta, ima zaslon s kar 441 pikami na palec.

Zasloni na naših pametnih telefonih so iz leta v leto boljši. Število pik na palec je v lanskem letu pri številnih mobilnih telefonih znašalo nad 200, pri nekaterih pa tudi nad 300. Za leto 2013 pa se je napovedovalo, da bo to leto, v katerem bomo deležni precejšnjega števila mobilnikov, ki bodo premogli 400 pik na palec in več. Za to bodo skrbeli zasloni s Full HD ločljivostjo (1080p). Eden redkih proizvajalcev teh zaslonov je Sharp. Po besedah DigiTimes-a pa to japonsko podjetje žal ne bo sposobno proizvesti toliko tovrstnih zaslonov, kot prejema naročil.

To z drugimi besedami lahko pomeni, da bodo nekatera podjetja primorana na trg poslati manj modelov in mobilnikov s tako visoko ločljivostjo, kot si želijo. Kdaj točno bo Sharp lahko proizvedel toliko tovrstnih zaslonov, kot prejema naročil, ni znano.

Sharp sicer velja za izredno pomembno podjetje za proizvodnjo zaslonov za mobilne naprave. Podjetje je sredi lanskega leta pripravilo tudi zaslon, ki premore kar 498 pik na palec (http://goo.gl/ui6A9). Gre za 6-palčni (15,2-centimetrski) zason, ki temelji na osnovi revolucionarne tehnologije IGZO. Sodeč po informacijah DigiTimes-a naj bi pri podjetju Apple načrtovali, da bodo v letu 2013 skoraj vse njihove naprave opremljene z zasloni te tehnologije (http://goo.gl/NENAI).

Vas zanima več iz te teme?
Sharp monitorji LCD monitorji 4K monitorji

Prijavi napako v članku