Igre
27.11.2011 10:05
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Serija “Uncharted” znova navdušila!

Uncharted 3: Drake's Deception v beta testiranju!
Uncharted 3: Drake's Deception v beta testiranju!

Sony je letošnje leto na prodajne police poslal že ogromno ekskluzivnih iger za svojo igralno konzolo Playstation 3, a leto vsekakor ne bi bilo popolno brez nove igre v akcijsko-avanturistični seriji “Uncharted”.

Tokrat gre že za tretji del serije, z naslovom “Uncharted 3: Drake’s Deception”. V preteklih dveh delih so nam avtorji navrgli prečudovito grafiko, privlačno zgodbo z nepričakovanimi preobrati, vanjo pa vstavili tudi prepričljive igralne like. To je, kar je napravilo “Uncharted” serijo takšno, kakršno poznamo, in točno to lahko igralci pričakujejo tudi v tretjem delu serije, le da so poprej omenjene lastnosti avtorji sedaj še dodatno izboljšali.

Zgodba, ki nam jo “Uncharted 3” servira, nas zopet postavi v vlogo zagrizenega iskalca izgubljenih zakladov Nathana Draka. Ta je zopet na sledi svojega prednika Sira Francisa Draka, za katerega Nathan meni, da je v svojih poročilih o ekspediciji na arabskem polotoku nekaj podrobnosti zamolčal. Vendar, vprašanje je, kaj je želel prikriti? Da bi odgovorili na to vprašanje, nas igra popelje dobesedno okoli sveta, med drugim tudi v puščavo Rub ‘al Khali, kjer naj bi se nahajalo izgubljeno mitološko mestece Ubar, znano tudi kot ‘peščena Atlantida’. Ubar naj bi, kot se za izgubljeno mesto spodobi, skrival neprecenljiv zaklad, zaradi česar ne preseneča dejstvo, da na lovu za zakladom nismo sami. Za zaklad se bo namreč potegovala tudi Katherine Marlowe, ob kateri vestno stoji njen pomočnik Talbot. Seveda se za njihove interese bori tudi na ducate plačancev.

A na poti do mesta Ubar nam bodo poleg plačancev pot oteževale tudi uganke. Teh so avtorji v igro vpeljali kar lepo število, obenem pa močno pazili, da so bile uganke izvirne in dovolj težke. Za pomoč pri njihovem reševanju bo kajpak zopet na voljo Nathanov dnevnik.

Enoigralni način je izjemen, a na žalost je dolg le osem ur ali več, odvisno kako igrate in na kakšni težavnosti; a igra ponuja tudi večigralski način. O njem smo se že razpisali, ko je bil še v beta testiranju in že tedaj nam je bil všeč. Velikih sprememb ni, na voljo je le vsa orožarna, vse mape in ostale malenkosti, ki so bile v času beta testiranja zaklenjene. A sedaj, ko je izdana končna verzija, imamo na voljo precej večjo orožarno, ki jo še vedno lahko modificirate za svoje potrebe, skupaj z več kot ducat različnimi večigralskimi mapami. In da je igranje še bolj zanimivo, imamo v igro vpletene t. i. »Kickbacks«, ki omogočijo nagrade za zaporedne uboje, podobno kot pri igrah “Call of Duty”.

Seveda, kot vedno pa nas “Uncharted” serija tudi tokrat ni razočarala na vizualnem oddelku. Grafično gre zopet za eno izmed najboljših iger na konzolah, za piko na i pa poskrbijo še odlično izdelane stopnje, pri katerih nam igra dovoli, da se prosto razgledujemo po okolici, ki je mimogrede prava paša za oči.

Za konec lahko rečemo samo še to, da je “Uncharted 3: Drake’s Deception” najboljša izmed treh “Uncharted” iger, ki jih je Naughty Dog predstavil. V zameno za svoj denar boste namreč dobili odličen enoigralni način, po katerem bo na voljo še co-op igranje, skupaj s precej zabavnim večigralskim načinom.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Prijavi napako v članku