Igre
23.04.2020 12:00
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Seinfeld utegne dobiti svojo videoigro

V igri seveda ne sme manjkati niti Jerryjev večni sovražnik, Newman.
V igri seveda ne sme manjkati niti Jerryjev večni sovražnik, Newman.

Čeprav se je znamenita “serija o ničemer” Jerryja Seinfelda in Larryja Davida odvrtela že več kot 20 let nazaj, še vedno velja za eno najbolj priljubljenih humorističnih nanizank. To potrjuje tudi Netflixov nakup pravic za predvajanje vseh 180 epizod, ki naj bi pretočnega velikana stale preko 500 milijonov ameriških dolarjev.

Zdaj pa sta na idejo o videoigri Seinfeld prišla razvijalec Jacob Janerka in animator Ivan Dixon, ki želita ustvariti duhovito “pokaži in klikni” pustolovščino. A ker največjo oviro trenutno predstavlja pridobitev pravic za izdelavo igre po ikonični televizijski seriji, sta ustvarjalca postavila spletno stran ter objavila napovednik The Unofficial Pitch, s čimer želita pritegniti pozornost ustvarjalcev in oboževalcev.

Četudi zamisel na papirju zveni nenavadno, pikselirane prigode Seinfelda in prijateljev v predstavitvenem posnetku izgledajo presenetljivo obetavno. V kolikor ideja pade na plodna tla, bodo igralci lahko zaigrali kot Jerry, George ter Elaine, Kramer pa bo ostal tisti nepredvidljivi član skupine.

Jacob in Ivan pravita, da cilj projekta ni zaslužek, saj imata oba delo za polni čas, ampak preprosto razveseliti oboževalce serije, ki je zaznamovala devetdeseta leta.


Prijavi napako v članku