Računalništvo, telefonija
29.04.2017 12:37

Deli z drugimi:

Share

Seagate presenetil s trdim diskom za brezpilotna letala

Zunanji trdi disk Seagate DJI Fly Drive za drone ponuja kar 2TB prostora!
Zunanji trdi disk Seagate DJI Fly Drive za drone ponuja kar 2TB prostora!

Leteči droni oziroma brezpilotna letala se trenutno uporabljajo kot orodje za zabavo posameznikov (predvsem mlajših) in za vohunjenje nad tem oziroma spremljanje, kaj počnejo sosedi. Tu pa tam se seveda najdejo tudi posamezniki, ki drone uporabljajo za delo. Prav za te uporabniki brezpilotnih letal pa je podjetje Seagate predstavilo novi zunanji trdi disk, ki jim bo precej poenostavil delo.

Ključna prednost novega zunanjega trdega diska Seagate DJI Fly Drive je v tem, da je ta opremljen z bralnikom za pomnilniške kartice microSD, pri čemer je zagotovljena podpora za pomnilniške kartice UHS-II. S tem so uporabniki pridobili možnost hitrega prenosa vsebin iz pomnilniške kartice drona na zunanji trdi disk DJI Fly Drive, pri čemer je na voljo dva terabajta kapacitete. To zadošča za kar 60 ur videoposnetkov, ki so bili posneti v ločljivosti 4K oziroma 3.840 × 2.160 slikovnih točk.

Zunanji trdi disk Seagate DJI Fly Drive je opremljen s priključkom USB-C, pri tem pa je seveda na voljo še podpora za vmesnika USB 3.1 in Thunderbolt 3. Poleg tega je omogočen še enostaven prenos vsebin iz pomnilniške kartice microSD na osebni računalnik. Ker bodo uporabniki zunanji trdi disk Seagate DJI Fly Drive uporabljali na terenu, je ta seveda zaščiten pred padci in udarci.

Podjetje Seagate bo nadvse zanimiv zunanji trdi disk DJI Fly Drive ponudil v prodajo še pred pričetkom koledarskega poletja. Zanj bomo morali v Združenih državah Amerike odšteti okoli preračunanih 110 evrov, v evropskem prostoru pa naj bi se cena novosti gibala okoli 120 evrov.


Prijavi napako v članku