Telefoni
13.09.2015 16:27
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Se Samsung rešuje z mobilnikom Galaxy A9?

Mobilnik Samsung Galaxy A9 naj bi prepričal predvsem z njegovo cenovno dostopnostjo!
Mobilnik Samsung Galaxy A9 naj bi prepričal predvsem z njegovo cenovno dostopnostjo!

Že dalj časa je znano, da podjetje Samsung z njegovimi pametnimi mobilnimi telefoni nekako ne uspe ravno prepričati uporabnike storitev mobilne telefonije. Zaradi tega južnokorejski gigant poskuša pripraviti mobilnik, ki bo ponujal optimalno razmerje med maloprodajno ceno, zmogljivostjo, kakovostjo in zmogljivostjo. Kot kaže bo podjetju Samsung vse to uspelo najti v pametnem mobilnem telefonu Galaxy A9, ki naj bi ga ponudilo v prodajo že v prvi polovici letošnje jeseni.


Govorice o pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy A9 so tokrat sprožili zanesenjaki spletnega portala Geekbench. Ti so prepričani, da bo nova mobilna naprava južnokorejskega giganta opremljena s procesorjem Qualcomm Snapdragon 620, ki za preračunavanje podatkov uporablja štiri zmogljive procesorske sredice Cortex-A72 frekvence 1,8 gigahercev in štiri energijsko varčne sredice Cortex-A53 frekvence 1,4 gigahercev. Preračunavanju grafičnih oblik pa bo kos grafična sredica Adreno 510.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A9 naj bi bil opremljen še s tremi gigabajti pomnilnika in podporo za hitro mobilno omrežje 4G/LTE. Na vgrajenem pomnilniku bo seveda prednameščen mobilni operacijski sistem Android 5.1.1 Lollipop, ki bo tako kot vsi mobilniki južnokorejskega giganta obogaten z Samsungovim lastnim grafičnim vmesnikom. Novi mobilnik srednega cenovnega razreda Samsung Galaxy A9 naj bi na prodajne police trgovin zašel že predvidoma konec meseca oktobra.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku