Telefoni
07.03.2021 09:20
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Se nam obeta še en poceni telefon OnePlus Nord?

OnePlus Nord 2 bo namenjen tudi zahtevnejšim uporabnikom!
OnePlus Nord 2 bo namenjen tudi zahtevnejšim uporabnikom!

Podjetje OnePlus je mnoge uporabnike osvojilo s pametnim telefonom OnePlus Nord. Gre za nadvse všečen in zmogljiv pametni mobilni telefon, ki bo lahko naš že za 399 evrov. Pametni mobilni telefon OnePlus Nord temelji na osnovi 6,44-palčnega oziroma 16,4-centimetrskega zaslona OLED ločljivosti 2.400 x 1.080 slikovnih točk in formata 20 proti 9. Izstopa tudi po podpori za mobilno omrežje 5G, hitrem sistemu za polnjenja baterije Warp Charge 30T in nadvse zmogljivi bateriji kapacitete 4.115 miliamper ur.

Ker pa konkurenca na področju mobilne telefonije ne počiva, naj bi pri podjetju OnePlus že razmišljali o novem modelu. Šlo naj bi za OnePlus Nord 2, ki pa naj bi že sodil v srednji cenovni razred. Novost naj bi bila namreč opremljena s procesorjem MediaTek  Dimensity 1200. Ta podatke preračunava z osmimi procesorskimi jedri in je izdelan s pomočjo 6-nanometrske tehnologije. Jedro Cortex-A78 frekvence 3,0 gigaherca bo namenjeno najzahtevnejšim opravilom, tri jedra Cortex-A78 frekvence 2,6 gigaherca bodo namenjena običajnemu delu, medtem ko bodo za manj zahtevna opravila uporabljena procesorska jedra Cortex-A55 frekvence dveh gigahercev.

Trenutno še ni znano, kdaj bo novost na voljo v prosti prodaji. Če se zanašamo na spletne govorice, naj bi se to zgodilo kmalu. Novi OnePlus Nord 2 bi bil lahko predstavljen celo v mesecu marcu.


Prijavi napako v članku