Računalništvo, telefonija
02.03.2020 14:33
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Še boljši in zmogljivejši Raspberry Pi 4 za enako ceno!

Novi Raspberry Pi 4 omogoča izdelavo še zmogljivejših sistemov!
Novi Raspberry Pi 4 omogoča izdelavo še zmogljivejših sistemov!

Kompaktni a zmogljivi osebni računalniki Raspberry Pi so še vedno zelo priljubljeni, med nami pa so prisotni že kar osem let. To sicer ne preseneča, saj je mogoče na njegovi osnovi zgraditi zelo zanimive naprave. Podjetju je na ta račun doslej uspelo prodati že več kot 30 milijonov miniaturnih računalnikov.

Podjetje je s pripravo miniaturnega osebnega računalnika Raspberry Pi 4 Model B v letu 2019 zadelo v polno, saj je kar 40 krat zmogljivejši od prvega modela. Prenovljeni kompaktni računalnik Raspberry Pi 4 pa je še boljši, saj razpolaga s kar podvojeno kapaciteto sistemskega pomnilnika, in sicer dvema gigabajtoma. Kljub temu je njegova maloprodajna cena ostala nespremenjena, in sicer preračunanih 40,6 evrov (35 funtov) na trgu Združenega kraljestva. To je ista cena, kot je bilo za Raspberry Pi treba odšteti pred osmimi leti.

Podjetje še vedno ponuja različico kompaktnega osebnega računalnika Raspberry Pi 4, ki je opremljen z enim gigabajtom sistemskega pomnilnika. Njegova maloprodajna cena je še postavljena na preračunanih 40,6 evrov. To pomeni, da se bodo kupci zagotovo odločili za dvo gigabitno različico, saj je maloprodajna cena enaka. Zakaj bi torej odšteli enako za slabšo različico?


Prijavi napako v članku