Igre
30.10.2007 11:45

Deli z drugimi:

Share

Scene it? Lights, Camera, Action

Kar se bolj družabno usmerjenih iger tiče, ima PlayStation svoj zveneči SingStar in Buzz, Wii ima, hm, skoraj vse, kar pač ima, Xbox 360 ima pa… Kaj pa ima res Xbox 360 ekskluzivnega, kar bi bilo dobro/vredno zaigrati z družino oziroma s skupino (ne-igričarskih) prijateljev? Hja, nič primerljivega s poprej omenjenimi konkurenčnimi naslovi, pravzaprav. To dejstvo Microsoftu seveda ni prav nič všeč in bo na police še pred Božičem poslal enega svojih prvih tovrstnih naslovov: Scene it? Lights, Camera, Action.

Scene it? bo, kot je že na prvi pogled jasno, igričarski kviz za največ štiri igralce (osnovan drugače na istoimenskem kvizu, ki so ga tržili na DVD-ju), ki ga bodo v medijih verjetno zelo radi primerjali z dobro znano serijo Buzz. Ob nakupu igre bomo dobili štiri (brezžične, seveda) periferne napravice s štirimi malimi in enim velikim gumbom, po katerem bomo tepli, ko se nam bo zdelo, da vemo odgovor na vprašanje (in se potem kregali s prijatelji, da smo udarili pred njimi, le da naprava tega ni zaznala). Vprašanja “Lights, Camera, Action” bodo, kot že podnaslov jasno izraža, testirala našo znanje o filmski umetnosti, jih bo pa nekaj preko 1800 (zaskrbljujoče malo, saj nas gotovo nameravajo ožemati z dolpotegljivimi dodatnimi paketi z vprašanji). Vprašanja bodo podana na različne načine: ugotovi naslov filma na podlagi igralcev in karakterjev, ki jih igrajo; ugotovi, za kateri film gre na podlagi otroško narisane slike ali pa video izseka; končaj znan filmski izrek in podobno. Tako kot pri Buzz kvizu, bo imela tudi Scene it? eklektičnega napovedovalca s pogosto neumnimi komentarji. Na izbiro bodo različni modusi: daljši (21 rund), krajši in “party” modus, pod nos pa si žal lahko obrišemo spletno večigralstvo.

Scene it? Lights, Camera, Action ekskluziva za X360 bo na voljo, kot smo že dejali, pred novim letom, z Live! servisa pa si že lahko dol potegnete in z navadnim igralnim ploščkom preizkusite 619MB velik demo.


Prijavi napako v članku