Računalništvo, telefonija
19.10.2016 14:24
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung za Galaxy S8 pripravlja edinstven procesor!

Samsung Galaxy S8 bo v navezi z novim procesorjem Exynos daleč pred vso konkurenco!
Samsung Galaxy S8 bo v navezi z novim procesorjem Exynos daleč pred vso konkurenco!

Eden najboljših pametnih mobilnih telefonov na svetu Samsung Galaxy S7 bo še pred pomladjo dobil dostojnega naslednika, ki naj bi zlahka opravil s celotno konkurenco. Tu seveda govorimo o pametnem mobilnem telefonu Galaxy S8, ki bo na voljo v dveh različicah. Manjša različica bo opremljena s 5,1-palčnim (13-centimetrskim) zaslonom AMOLED ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk, nekoliko večji model pa bo opremljen z zaslonom s 5,5-palčno (14-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 3.840 x 2.160 slikovnih točk.

Eden izmed največjih adutov pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S8 bo po mnenju mnogih poznavalcev novi procesor družine Exynos, saj bo kot prvi izdelan s pomočjo 10-nanometrske tehnologije. Ta naj bi v primerjavi z zdajšnjimi rešitvami prinesel številne izboljšave, kot na primer 27-odstotno povišanje zmogljivosti, 40-odstotno povišanje energijske učinkovitosti in predvsem manjše segrevanje. Novost naj bi se precej manj segrevala od konkurenčnih rešitev, kot sta na primer procesorja Snapdragon 820 in Snapdragon 821 podjetja Qualcomm, ki sta izdelana s pomočjo »zastarele« 14-nanometrske tehnologije.

Vse ostale govorice o naslednjem najboljšem pametnem mobilnem telefonu Samsung ostajajo enake. Ta naj bi bil opremljen z bralnikom prstnih odtisov, vgrajen v sam zaslon (pod steklo) in dvema fotoaparatoma. Poleg tega naj bi se pri pripravi novosti inženirji podjetja Samsung odpovedali 3,5-milimetrskemu priključku. Vlogo tega naj bi prevzel priključek USB-C, ki bo s tem postal enakovreden Applovemu vmesniku Lightning (http://bit.ly/USB-C-RN). Samsung naj bi Galaxy S8 prvič razkril na sejmu MWC 2017 v Barceloni.


Prijavi napako v članku