Telefoni
Računalništvo, telefonija
Pametne ure
Telefonija
Slušalke
10.08.2022 17:36

Deli z drugimi:

Share

Samsung z Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro vodi celostne zdravstvene inovacije

Novo Galaxy Watch5 serijo odlikujejo podrobno spremljanje spanja, prilagojen dizajn in
povečana vzdržljivost, ki vsi prispevajo k oblikovanju vsakodnevnih navad za boljše zdravje in počutje.

Samsung Electronics je danes predstavil Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro – pametni uri, ki z intuitivnimi vpogledi, naprednimi funkcijami in še boljšimi zmogljivostmi oblikujeta navade povezane z zdravjem in dobrim počutjem. Galaxy Watch5 izboljšuje funkcije, na katere se potrošniki zanašajo vsak dan, medtem ko je Galaxy Watch5 Pro – najnovejši dodatek v liniji Galaxy Watch – najbolj vzdržljiva pametna ura Samsung doslej s številnimi funkcijami. Te nove naprave so zaveza uporabnikom, da lahko dosežejo zastavljene cilje in mejnike, Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro pa sta tu, da jim pri tem pomagata.

»Prizadevamo si, da bi Galaxy Watch naši skupnosti zagotovil orodja, podatke in vire, potrebne za ne samo boljše razumevanje splošnega zdravja in dobrega počutja, ampak tudi usposabljanje na njihovi poti. S prelomnim Samsung BioActive senzorjem uporabnikom omogočamo najpopolnejšo sliko njihovih vpogledov v zdravje,« je dejal dr. TM Roh, predsednik in vodja oddelka Mobile eXperience Business pri Samsung Electronics.

Najsodobnejša senzorska tehnologija za boljše razumevanje

Z naraščajočo željo po boljšem razumevanju in ukrepanju v zvezi s posameznimi zdravstvenimi cilji se je Samsung odločil zagotoviti uporabnikom poglobljeno spremljanje in praktične podatke, ki ponujajo informacije, ki jih uporabniki potrebujejo kot pomoč na njihovi poti do zdravja in dobrega počutja. Galaxy Watch5 je opremljen z edinstvenim senzorjem Samsung BioActive, ki poganja naslednjo dobo digitalnega spremljanja zdravja. BioActive Sensor, ki je bil prvič predstavljen v seriji Galaxy Watch4, uporablja en sam edinstven čip, ki združuje tri zmogljive zdravstvene senzorje – optični srčni utrip, električni srčni signal in bioelektrično impedančno analizo telesne sestave – za zagotavljanje obsežnih odčitkov, ki vključujejo srčni utrip, raven kisika v krvi in ​​celo raven stresa[1]. Poleg tega lahko uporabniki pridobijo globlje razumevanje zdravja svojega srca s spremljanjem krvnega tlaka[2] in EKG-ja[3] – neposredno na zapestju[4].

S povečano površino in bolj neposrednim stikom z vašim zapestjem Galaxy Watch5 zdaj spremlja zdravstvene meritve s še večjo natančnostjo kot Galaxy Watch4. Poleg tega njegov zmogljiv senzor 3-v-1 BioActive deluje v kombinaciji z drugimi senzorji serije Galaxy Watch5, vključno z na novo predstavljenim senzorjem temperature[5], da uporabnikom zagotovi poglobljeno razumevanje dobrega počutja. Temperaturni senzor uporablja infrardečo tehnologijo za bolj natančne odčitke, tudi če se temperatura okolice spremeni. To odpira nove možnosti za razvijalce, da razširijo svoje možnosti za zdravje in dobro počutje, uporabnikom pa, da izkoristijo povsem nove izkušnje.

Celostni zdravstveni vpogledi za izboljšanje dobrega počutja vsakogar

Galaxy Watch5, zasnovana za vsakodnevne zmage, ponuja celovito izkušnjo od začetka do konca, ki presega fitnes dejavnosti in vključuje proces po vadbi, počitek in okrevanje. Orodje za merjenje telesne sestave[6] zagotavlja popoln posnetek uporabnikovega splošnega zdravja, ki mu nudi prilagojen pristop za zastavljanje ciljev, vodenje skozi prilagojene vadbe in spremljanje napredka. Ko je čas za počitek, serija Galaxy Watch5 omogoča uporabnikom podatke o okrevanju, vključno s srčnim utripom po intenzivni vadbi[7], in prilagojena priporočila glede porabe vode na podlagi izgube potenja[8].

Pri dobrem počutju je pomemben nočni počitek, zato uporabnikom pomagajo do boljšega spanja[9]. Nudijo razumevanje vzorcev spanja prek rezultatov spanja, ki spremljajo faze spanja, skupaj z zaznavanjem smrčanja[10] in ravnjo kisika v krvi. S tem lahko dosežemo izboljšane spalne navade z naprednimi nasveti za boljše spanje[11], ki nudijo prilagojen enomesečni vodeni program. Z integracijo SmartThings Galaxy Watch5 samodejno nastavi povezane luči, enote klimatske naprave in televizorje na vnaprej določene nastavitve, ki poskrbijo za idealno okolje za spanje[12]. Uporabniki lahko spijo varno in trdno, saj vedo, da izboljšano zaznavanje padcev zagotavlja obveščanje stika v sili, če se vi ali vaša ljubljena oseba spotaknete doma ali padete s postelje[13].

Ni vam treba skrbeti, da bo vaši uri zmanjkalo energije ali da se bo poškodovala in opraskala; Galaxy Watch5 ima 13 % večjo baterijo[14] in omogoča osem ur sledenja spanja s samo osmimi minutami polnjenja, kar je 30 % hitreje kot Galaxy Watch4. Dodatna plast vzdržljivosti ščiti Galaxy Watch5. Letos je Samsung vključil prvi zaslon pametne ure z zaslonom iz safirnega kristala, ki nudi 60 % tršo zunanjo plast[15], tako da vaša ura ostane zanesljiva pri vsakodnevni uporabi. Z Googlovim asistentom lahko z glasom prikličete najljubšo skladbo v Spotifyju. Kmalu pa boste z zapestja[16] brez povezave s pametnim telefonom[17] našli pot z zemljevidi Google Maps. Ljubitelji glasbe in zvoka bodo cenili posodobitve, ki vključujejo nove aplikacije, kot sta SoundCloud in Deezer[18]. Poleg tega ura z operacijskim sistemom One UI Watch4.5 ponuja popolnejšo izkušnjo tipkanja, lažji način opravljanja klicev in številne nove funkcije za dostopnost, zaradi katerih je ura Galaxy Watch bolj intuitivna.

Galaxy Watch5 Pro, več funkcij in večja vzdržljivost za navdušence nad dejavnostmi na prostem

Galaxy Watch5 Pro, ustvarjen za tiste, ki radi uživajo na prostem, je najnovejši dodatek v portfelju Galaxy Watch. Od pohodništva do kolesarjenja in več, Watch5 Pro je pripravljen na izziv zahvaljujoč vrhunskim materialom. Odlikuje ga izboljšan safirni kristal, ki je bolj odporen proti obrabi in trpežno ohišje iz titana, ki ščiti zaslon s štrlečim okvirjem. Galaxy Watch5 Pro je opremljen tudi s povsem novim športnim paščkom D-Buckle[19], ki ponuja robustno vzdržljivost z elegantnim in čistim prileganjem.

Vgrajena je močna in vzdržljiva baterija, med drugim pa ima Galaxy Watch5 Pro največjo baterijo med Galaxy Watch. Je 60 % večji od Galaxy Watch4, kar je ključnega pomena, da vam sledi, ko premagujete novo pot. Izkoristite GPX, ki je prvič na voljo na Galaxy Watch. Odpravite se na pohod in posnemite ter delite z drugimi ljubitelji poti v aplikaciji Samsung Health z Route Workout. Prenesete lahko tudi pohodniške in kolesarske poti, ko vadite za naslednjo dirko ali poskušate popestriti svojo rutino. Med pohodom ali kolesarjenjem z intuitivnimi navodili zavoj za zavojem imejte oči na poti in stran od zemljevida[20]. Ko boste pripravljeni na odhod domov, vas Galaxy Watch5 Pro zlahka pripelje do tja s funkcijo Track back, ki vas popelje nazaj na pot, po kateri ste prišli[21].

Cena Slovenija in razpoložljivost

Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro sta na voljo za prednaročilo na izbranih trgih od 10. avgusta, maloprodajna razpoložljivost bo od 26. avgusta.

Galaxy Watch5 ponuja sodoben in minimalističen dizajn ter funkcije, ki vam pomagajo doseči več vsak dan. Na voljo je s popolnoma novimi nevtralnimi barvnimi možnostmi, ki bodo pritegnile pozornost, z možnostjo Large 44 mm, ki je na voljo v grafitni, safirni in srebrni barvi, in majhno možnostjo 40 mm, ki je na voljo v grafitni, rožnato zlati in srebrni barvi, ki ima pašček v vijolični  barvi in se odlično ujema z Galaxy Z Flip4. Priporočena maloprodajna cena za Galaxy Watch5 se bo začela pri 269 € za različico Bluetooth in 299 € za različico LTE.

Za iskalce pustolovščin, ki iščejo vzdržljivost, zmogljivost in slog, je Galaxy Watch5 Pro kot nalašč za vas. Na voljo bo v barvah titan črna in titan siva, s 45 mm zaslonom, pri 399 € za različico Bluetooth in 449 € za različico LTE.

Če v času promocije kupite katerokoli pametno uro Samsung, Galaxy Watch5 ali Galaxy Watch5 Pro, prejmete kot darilo še slušalke Galaxy Buds Live (ONYX Black) v vrednosti 189 €. Za pridobitev darila se morate po nakupu registrirati na spletni strani. Ponudba z darilom je na voljo za nakupe do 25. avgusta 2022.

Če želite izvedeti več o Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro, obiščite spletno stran https://www.samsung.com/si/offer/preorder-galaxy-watch5.


[1] Te funkcije so namenjene le za splošne namene dobrega počutja in telesne pripravljenosti. Niso namenjene za uporabo pri odkrivanju, diagnosticiranju ali zdravljenju kakršnih koli zdravstvenih stanj ali bolezni. Razpoložljivost teh funkcij se lahko razlikuje glede na trg ali napravo. Zahteva pametni telefon Galaxy z operacijskim sistemom Android 8.0 ali novejšim, 1,5 GB RAM ali več in najnovejšo različico aplikacije Samsung Health (različica 6.22 ali novejša).

[2] Funkcija krvnega tlaka je na voljo le na izbranih trgih. Da bi zagotovili natančnost, morajo uporabniki napravo vsake štiri tedne umeriti s tradicionalno manšeto za merjenje krvnega tlaka. Aplikacija za merjenje krvnega tlaka ne more diagnosticirati hipertenzije, drugih bolezni ali preveriti znakov srčnega napada. Ta aplikacija se lahko uporablja samo za merjenje v starosti 22 let in več. Ni namenjena nadomeščanju tradicionalnih metod diagnosticiranja ali zdravljenja pri usposobljenem zdravstvenem delavcu.

[3] Funkcija EKG je na voljo samo na izbranih trgih. Aplikacija EKG ni namenjena nadomeščanju tradicionalnih metod diagnosticiranja ali zdravljenja. Aplikacija EKG ni namenjena uporabnikom z znanimi aritmijami, razen atrijske fibrilacije, ali uporabnikom, mlajšim od 22 let. Uporabniki ne smejo razlagati ali klinično ukrepati na podlagi izhodnih podatkov naprave brez posvetovanja z usposobljenim zdravstvenim delavcem.

[4] Zaradi tržnih omejitev pri pridobivanju odobritve/registracije kot medicinski pripomoček aplikacija Krvni tlak in EKG deluje le na urah in pametnih telefonih, kupljenih na trgih, kjer je storitev trenutno na voljo (vendar je lahko storitev omejena, ko uporabniki potujejo v države, kjer storitev ni na voljo). Za več informacij in najnovejše posodobitve o trgih storitev obiščite spletno stran https://www.samsung.com/apps/samsung-health-monitor.

[5] Dostopno samo na nekaterih tržiščih.

[6]  Namenjeno samo za splošne namene dobrega počutja in telesne pripravljenosti. Ni namenjen za uporabo pri odkrivanju, diagnosticiranju, zdravljenju, spremljanju ali obvladovanju kakršnega koli zdravstvenega stanja ali bolezni. Vse informacije, povezane z zdravjem, do katerih dostopate prek naprave in/ali aplikacije, se ne smejo obravnavati kot zdravniški nasveti. Uporabniki morajo vse zdravstvene nasvete poiskati pri zdravniku. Ne merite telesne sestave, če imate vgrajen srčni spodbujevalnik ali druge vgrajene medicinske pripomočke. Ne merite telesne sestave, če ste noseči. Rezultati meritev morda ne bodo natančni, če ste mlajši od 20 let.

[7]   Za merjenje izberite vadbo preden začnete vaditi.

[8]  Če želite izmeriti, na uri izberite “Tek” in tečete s hitrostjo vsaj 5 km/h vsaj 2,5 km. Samo za uporabo pri teku na prostem.

[9] Funkcije za spanje so namenjene samo za splošne namene dobrega počutja in telesne pripravljenosti. Niso namenjene za uporabo pri odkrivanju, diagnosticiranju in zdravljenju kakršnega koli zdravstvenega stanja ali motenj spanja. Meritve so namenjene le vaši osebni referenci. Za nasvet se posvetujte z zdravnikom.

[10] Za snemanje smrčanja nosite uro med spanjem in telefon postavite na stabilno površino blizu glave, na primer na nočno omarico, tako da je spodnji del telefona obrnjen proti vam.

[11]  Za rezultate vzorca spanja mora uporabnik nositi uro med spanjem vsaj 7 noči in izpolniti anketo.

[12] Zahteva najnovejše različice mobilne aplikacije Samsung Clock (v. 12.1.10.5 ali novejša), mobilne aplikacije Samsung SmartThings (v. 1.7.59.23 ali novejša) in mobilne aplikacije SmartThings Framework (v1.4.1 ali novejša). Na voljo v pametnih napravah, ki so registrirane v SmartThings.

[13] Za obveščanje stika v sili je potrebna omrežna povezava. Na natančnost GPS lahko vplivajo ovire za satelitski signal, na primer stavbe.

[14] V primerjavi z uro Galaxy Watch4.

[15]  V primerjavi z uro Galaxy Watch4. Na podlagi trdote po Vickersu, izmerjene pri konstantni obremenitvi 200 gf.

[16] Potrebna je omrežna povezava.

[17] Razpoložljivost aplikacije se lahko razlikuje glede na trg, operaterja ali napravo. Za nekatere aplikacije lahko veljajo naročnine.

[18] Razpoložljivost aplikacij se lahko razlikuje glede na trg, operaterja ali napravo. Za nekatere aplikacije se lahko zaračunajo naročnine.

[19] Naprave in pasu ne shranjujte v bližini magnetnih polj. Magnetna polja lahko poškodujejo kartice z magnetnim trakom, vključno s kreditnimi karticami, telefonskimi karticami, potnimi knjižicami in vstopnimi kartami.

[20] Zagotovljeno, ko je datoteka poti v formatu GPX uvožena za pohodništvo in kolesarjenje ter je pot nastavljena kot ciljna v nastavitvah Samsung Health.

[21] Ta funkcija mora biti omogočena za pohodništvo ali kolesarjenje v nastavitvah Samsung Health.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več