Monitorji
03.01.2013 11:13

Deli z drugimi:

Share

Samsung Series 7: Ekskluzivni zasloni za Windows 8

Samsung je pripravil prvi zaslon družine Series 7 Touch, ki je občutljiv na dotik in je povsem prilagojen delovanju operacijskega sistema Windows 8. Novost bo na prodajne police trgovin prispela še pred pomladjo.
Z zaslonom Samsung SC770 bo uporaba računalnikov z operacijskim sistemom Windows 8 postala nadvse prijetna.
Z zaslonom Samsung SC770 bo uporaba računalnikov z operacijskim sistemom Windows 8 postala nadvse prijetna.

Čeprav je novi grafični vmesnik operacijskega sistema Windows 8 všečen in nadvse koristen, ga uporablja le redko kdo, saj je ta prilagojen delovanju zaslonom na dotik. Da bi lahko prednosti novega grafičnega vmesnika koristili tudi uporabniki osebnih računalnikov, so se pri podjetju Samsung odločili, da zanje pripravijo namensko družino na dotik občutljivih zaslonov. Prvi predstavnik nove družine je zaslon Samsung Series 7 Touch (SC770).

Računalniški zaslon Samsung SC770 za prikazovanje slik uporablja matriko s 24-palčno oziroma 61-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Vidni kot znaša 178 stopinj v vodoravni in navpični smeri, medtem ko odzivni čas ni večji od petih milisekund. Novinec se ponaša še s svetilnostjo 250 ANSI lumnov, kontrastnim razmerjem 5.000:1 in dvema vgrajenima zvočnikoma moči treh vatov.

Inženirji podjetja Samsung zagotavljajo, da bomo na njihovem najnovejšem zaslonu lahko uporabljali vse funkcije operacijskega sistema Windows 8, ki so prilagojene na dotik občutljivim zaslonom. Zaslon Samsung SC770 bo naprodaj najkasneje do pomladi, v praksi pa ga bo mogoče videti že na januarskem računalniškem sejmu CES 2013.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung monitorji LCD monitorji 4K monitorji

Prijavi napako v članku