Računalništvo, telefonija
24.07.2018 08:23

Deli z drugimi:

Share

Samsung pripravlja odgovor na Applovo brezžično polnilno postajo AirPower!

Polnilna plošča Samsung Wireless Charger Duo naj bi omogočala hitro polnjenje dveh mobilnih naprav južnokorejskega giganta.
Polnilna plošča Samsung Wireless Charger Duo naj bi omogočala hitro polnjenje dveh mobilnih naprav južnokorejskega giganta.

Podjetje Apple je svojo prvo brezžično polnilno ploščo predstavilo septembra lani, skupaj z mobilnimi napravami Watch 3, iPhone 8, iPhone 8 Plus in iPhone X. AirPower je dejansko Applova ovalna polnilna ploščad, ki omogoča brezžično polnjenje Applovih mobilnih naprav, vključno z brezžičnimi slušalkami AirPod. Prav tako kot ostali polnilci tudi Applova polnilna plošča omogoča hkratno polnjenje večjega števila mobilnih naprav naprav. Razlika med Applom in ostalimi napravami pa je ta, da AirPower omogoča komunikacijo med napravami, kar pomeni “pametno” porazdeljevanje energije. Kmalu naj bi podobno polnilno ploščo ponudili tudi pri podjetju Samsung.

Podjetje Samsung naj bi svojo polnilno ploščo oziroma postajo poimenovalo Wireless Charger Duo. Kot je iz imena razvidno naj bi šlo tu za napravo, ki naj bi omogočala sočasno polnjenje dveh mobilnih naprav. Novost po vsej verjetnosti ne bo tako fleksibilna kot je Applova polnilna postaja AirPower, saj bo napravi treba polniti na za to označenem mestu, kljub temu pa bomo lahko sočasno polniti tako pametni mobilni telefon Galaxy kot prihajajočo pametno ročno uro Galaxy Watch ali celo dva pametna mobilna telefona sočasno.

Samsung bo polnilno ploščo Wireless Charger Duo po vsej verjetnosti predstavil v okviru posebne konference, ki bo potekala devetega avgusta letos. Na tej konferenci naj bi računalniški gigant javnosti predstavil še poslovni in težko pričakovani pametni mobilni telefon Galaxy Note 9 ter napredno pametno ročno uro Galaxy Watch.


Prijavi napako v članku