Računalništvo, telefonija
24.10.2018 13:55
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung presenetil z zanimivim prenosnikom Windows 10 ARM

Glavna odlika hibridnega prenosnika Samsung Galaxy Book2 je nedvomno dolga avtonomija delovanja!
Glavna odlika hibridnega prenosnika Samsung Galaxy Book2 je nedvomno dolga avtonomija delovanja!

Vse več uporabnikov prenosnih računalnikov se zanima za prenosnike z operacijskim sistemom Windows 10, ki za preračunavanje podatkov uporabljajo procesor s sredicami podjetja ARM. Ti izdelki so namreč postali povsem primerljivi z osebnimi računalniškimi sistemi in to predvsem na račun vse bolj zmogljivih mobilnih procesorjev. Ker ti procesorji (predvsem izdelki podjetja Qualcomm) poganjajo običajno različico sistema Windows, to pomeni, da lahko za nameček z njimi poganjajo prav vse aplikacije, pripravljene za platformo x86 oziroma 32-bitne različice.

Zaradi povečanega povpraševanja po prenosnih računalnikih z mobilnimi procesorji, so se za pripravo novega tovrstnega prenosnika tokrat odločili pri podjetju Samsung. Ti so namreč izdelali hibridni prenosni računalnik Galaxy Book2, ki temelji na osnovi mobilnega procesorja Qualcomm Snapdragon 850. Novost bo naprodaj od 2. novembra in pričakovano ne bo poceni, saj bo za vstopni model v Združenih državah Amerike treba odšteti okoli preračunanih 870 evrov. Kupiti ga bo mogoče neposredno preko spletnega portala Microsoft Store.

Strojna oprema prenosnega računalnika Samsung Galaxy Book2 poleg mobilnega procesorja Qualcomm Snapdragon 850 (osem procesorskih jeder ARM Kryo 385 jeder, od tega štiri frekvence 2,96 gigahercev in štiri frekvence 1,7 gigahercev) obsega še štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in 128 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov, ki ga lahko razširimo s pomočjo pomnilniških kartic. Za prikaz slik je na voljo zaslon s 30,5-centimetrsko oziroma 12 palčno diagonalo z ločljivostjo 2.160 x 1.440 slikovnih točk in možnostjo upravljanja na dotik. Ker novost temelji na osnovi mobilnega procesorja, ne preseneča, da avtonomija delovanja novinca z enim polnjenjem znaša kar 20 ur, če na njem uporabljamo operacijski sistem Windows 10 v načinu S.

Hibridni prenosni računalnik Samsung Galaxy Book2 ponuja še modem za povezovanje v hitra mobilna omrežja 4G/LTE, za kakovostni zvok pa skrbi zvočniški sistem Dolby Atmos. Tu najdemo še digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti pet milijonov slikovnih točk, ki zagotavljata sprejemljivo kakovost tudi v najtežjih pogojih.


Prijavi napako v članku