Telefoni
06.06.2021 08:46
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung presenetil s telefonom 5G za vsak žep!

Novi Samsung Galaxy A22 5G naj bi bil na voljo že za 229 evrov.
Novi Samsung Galaxy A22 5G naj bi bil na voljo že za 229 evrov.

Kljub temu, da se je prvo 5G omrežje v praksi pojavilo že leta 2019, smo šele v lanskem letu pričeli opažati telefone, ki so bili združljivi z novo tehnologijo. Še več pa lahko pričakujemo letos. Čeprav med proizvajalci poceni pametnih mobilnih telefonov še vedno prednjačijo kitajska podjetja, nas je tokrat presenetilo podjetje Samsung. To je namreč pripravilo nadvse zanimiv in poceni pametni mobilni telefon, ki  je poceni, a je hkrati združljiv s hitrim mobilnim omrežjem 5G.

Podjetje Samsung je namreč najavilo razpoložljivost pametnega mobilnega telefona Galaxy A22 5G. Ta je opremljen z mobilnim procesorjem MediaTek Dimensity 700 in kakovostnim zaslonom s 16,7-centimetrskim oziroma 6,6-palčnim zaslonom visoke ločljivosti. Tu najdemo še baterijo kapacitete velikosti 5.000 miliamper ur, ki naj bi zagotavljala dovolj dolgo avtonomijo delovanja.

Novi Samsung Galaxy A22 5G je opremljen še s štirimi, šestimi oziroma osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika (odvisno od različice) ter 64 gigabajtov oziroma 128 gigabajti notranjega pomnilnika. Tu najdemo še kopico zanimivih »dodatkov«, vključno z možnostjo brezžičnega polnjenja. Za zajem fotografij so na voljo štirje fotoaparati z glavo kamero ločljivosti 48 milijonov točk.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A22 5G s podporo mobilnemu omrežju 5G bo na voljo v štirih barvnih odtenkih. Uporabniki bodo lahko izbirali med sivo, belo, zeleno in vijolično. Podjetje Samsung sicer še ni razkrilo maloprodajne cene novosti. Za vstopno različico (4GB/64GB) pa naj bi bilo vsaj glede na spletne govorice treba odšteti okoli 229 evrov, kar seveda ni veliko.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung

Prijavi napako v članku