Trdi diski
01.07.2014 12:14

Deli z drugimi:

Share

Samsung predstavlja pomnilnike SSD s tehnologijo 3D V-NAND

Samsung je danes napovedal prihod 850 PRO, novega pogona SSD (Solid State Drive) s Samsungovo napredno tehnologijo tridimenzionalnega vertikalnega bliskovnega pomnilnika NAND (3D V-NAND). Novinca 850 PRO, ki prinaša popolnoma nove dimenzije zmogljivosti, so predstavili na Samsungovem globalnem srečanju za pomnilnike SSD v južnokorejskem Seulu, naprodaj pa bo že ta mesec v 53 državah po vsem svetu.
Samsung predstavlja pomnilnike SSD s tehnologijo 3D V-NAND
Samsung predstavlja pomnilnike SSD s tehnologijo 3D V-NAND

S pomočjo Samsungove lastne tehnologije V-NAND bo 850 PRO idealna pogonska izbira za zmogljivejše računalnike in delovne postaje. Prednost tehnologije V-NAND je njena navpična struktura celic, ki je napredna rešitev za omejitve gostote, s katerimi se trenutno sooča ploskovna arhitektura NAND v običajnih bliskovnih pomnilnikih, kar prinaša občutne izboljšave v hitrosti, vzdržljivosti in energetski učinkovitosti.

Hitrost in vzdržljivost Samsungovega 850 PRO sta nepojmljivi, saj ponujata doslej največjo zmogljivost med SSD-pomnilniki z vmesnikom SATA III (6 Gb/s). Sekvenčna hitrost branja dosega do 550 megabajtov na sekundo (MB/s), hitrost zapisovanja pa do 520 MB/s. Naključna hitrost branja je do 100.000 ciklov (IOPS), pisanja pa do 90.000 IOPS. Pogon tudi ohranja konstantno temperaturo s tehnologijo Dynamic Thermal Guard, kar preprečuje izgubo podatkov zaradi pregrevanja.

Samsung 850 PRO bo na voljo v prostorninskih različicah 128 GB, 256 GB, 512 GB in 1 TB.

Ker prodaja pogonov SSD vztrajno narašča, Samsung predvideva, da bodo njegovi najnovejši SSD-pogoni V-NAND še prispevali k povečanju tega tržišča. Sodeč po aprilski analizi podjetja za raziskave na področju informacijske tehnologije Gartner bodo globalni prihodki od prodaje pogonov SSD skočili s približno 11 milijard ameriških dolarjev iz leta 2013 na 14,4 milijarde v letu 2014, leta 2017 pa naj bi ti znašali kar 23,5 milijarde ameriških dolarjev.

Vas zanima več iz te teme?
SSD diski zunanji trdi diski

Prijavi napako v članku