Prenosni računalniki
09.02.2010 14:45

Deli z drugimi:

Share

Samsung napovedal prihod prenosnega računalnika s prozornim zaslonom AMOLED

Nared prvi prenosni računalnik s prozornim zaslonom AMOLED
Nared prvi prenosni računalnik s prozornim zaslonom AMOLED

Samsung

je obiskovalce letošnjega sejma zabavne elektronike Consumer Electronics Show (CES 2010) prijetno presenetil s predstavitvijo koncepta prvega prenosnega računalnika, ki je za prikazovanje slik uporabljal prozoren zaslon AMOLED (active matrix organic light-emitting diode). Ker je bil inovativni prenosnik deležen številnih pozitivnih kritik, so se pri računalniškem gigantu odločili, da ga bodo najkasneje v roku enega leta ponudili v prodajo.

Trenutno je znano le to, da bo inovativni zaslon grajen na prozorni podlagi, ki bo omogočala potovanje svetlobe v vse smeri, s čimer bo prikazana slika vidna obojestransko. Inovativni zaslon naj bi prepuščal do 70 odstotkov vidne svetlobe. Poleg tega bo imel zaslon AMOLED številne prednosti v primerjavi s klasičnimi zasloni LCD, in sicer tankost matrike, zelo žive barve in do dvajsetkrat boljši kontrast.

Čeprav podjetje Samsung ni razkrilo maloprodajne cene prvega prenosnega računalnika s prozornim zaslonom AMOLED, gre pričakovati, da bo vsaj na začetku žafransko drag. Seveda pa tu ostaja odprto tudi vprašanje, ali smo potrošniki na tovrstne prenosnike sploh pripravljeni.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung prenosni računalniki

Prijavi napako v članku