Telefoni
23.02.2013 08:30

Deli z drugimi:

Share

Samsung napada z mobilnikoma Fame in Young

Podjetje Samsung je predstavilo dva nova mobilnika družine Galaxy, in sicer Fame in Young. Medtem ko je mobilnik Young pričakovano namenjen predvsem mladim, se Fame lahko pobaha z nekoliko večjo zmogljivostjo in večjim naborom uporabnih funkcij.
Mladostni Samsung Young.
Mladostni Samsung Young.

Medtem ko najbolj strastni ljubitelji pametnih mobilnih telefonov Samsung z veliko vnemo pričakujejo prihod supermobilnika Galaxy S4, je južnokorejski gigant »potihoma« najavil dva nova mobilnika družine Galaxy, in sicer Fame in Young. Medtem ko je mobilnik Young pričakovano namenjen predvsem mladim, se Fame lahko pobaha z nekoliko večjo zmogljivostjo.

Pametni mobilni telefon Samsung Young je opremljen s 3,27-palčnim (8,3-centimetrskim) zaslonom ločljivosti HVGA, za shranjevanje podatkov v oblak pa je privzeto na voljo mobilna aplikacija Dropbox. Zmogljivejši mobilnik Galaxy Fame pa se lahko pobaha še z digitalnim fotoaparatom ločljivosti pet milijonov točk, modrozobo povezavo Bluetooth 4.0 in brezstično tehnologijo NFC, ki preko sistema S Beam omogoča hitro in enostavno izmenjevanje podatkov.

Mobilnika Samsung Young in Fame imata prednameščen mobilni operacijski sistem Android 4.1 Jelly Bean in za preračunavanje podatkov uporabljata gigaherčen procesor. Za shranjevanje podatkov je na voljo vgrajeni pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov (razširljiv preko pomnilniške kartice microSD), medtem ko dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija kapacitete 1.300 miliamper ur. Preko tehnologije WI-Fi Direct pa lahko brez težav med sebo povežemo večje število mobilnih telefonov Android.

Tako mobilnik Samsung Young kot Fame ponujata še funkcijo S Cloud, preko katere lahko shranjujemo in sinhroniziramo kontakte, beležke in kratka sporočila SMS v okviru storitve računalništva v oblaku. Oba mobilnika južnokorejskega giganta bosta naprodaj konec marca, njihovo maloprodajno ceno pa bo podjetje Samsung žal razkrilo šele tik pred pričetkom prodaje.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku