Obvestila podjetij
25.05.2022 17:56

Deli z drugimi:

Share

Samsung namerava s 356 milijardami dolarjev vredno naložbo ustvariti 80.000 novih delovnih mest

Samsung je v torek predstavil načrt, da bo v naslednjih petih letih v svoja podjetja vložil več kot 350 milijard dolarjev in ustvaril več deset tisoč novih delovnih mest.

Kljub negotovemu gospodarskemu okolju, ki so ga še dodatno poslabšale dolgotrajne težave v dobavni verigi in vojna v Ukrajini, je južnokorejski konglomerat sporočil, da bo do leta 2026 vložil 450 bilijonov vonov (356 milijard USD), predvsem v ključne dejavnosti, kot sta proizvodnja čipov in biofarmacevtika. To je 30-odstotni skok v primerjavi s prejšnjim petletnim obdobjem.

Večji del naložbe – 360 bilijonov korejskih vonov (285 milijard dolarjev) – bo vložen v Južni Koreji. V načrtu ni bilo navedeno, kam bodo dodeljena preostala sredstva.

Skupina Samsung se je lotila tudi masovnega zaposlovanja, v okviru katerega bo do leta 2026 ustvarila 80.000 novih delovnih mest oziroma “približno 16.000 delovnih mest na leto”, so navedli v izjavi za javnost. Pred tem je bil Samsungov cilj ustvariti 40.000 delovnih mest med letoma 2021 in 2023.

Večina delovnih mest bo predvidoma v Južni Koreji. Tehnološki velikan pa ima tudi raziskovalne in razvojne centre po vsem svetu, med drugim v Združenem kraljestvu, Združenih državah Amerike, Kanadi in na Filipinih.

Samsung je najbolj znan po svojem oddelku za elektroniko s priljubljenimi pametnimi telefoni in televizorji. V zadnjih letih se je podjetje še bolj usmerilo v vlogo ponudnika polprevodnikov, saj proizvajalci po vsem svetu trpijo zaradi pomanjkanja.

Spominski čipi, ki so se izkazali za ključni vir zaslužka za Samsung, bodo po navedbah podjetja še naprej ostali osrednje področje, v katerega načrtujejo nadaljnje naložbe.

Na področju potrošniške tehnologije namerava podjetje pospešiti razvoj 6G, naslednje generacije brezžične telekomunikacijske tehnologije. Novica prihaja le nekaj dni po tem, ko je ameriški predsednik Joe Biden na začetku obiska v Aziji obiskal Samsungovo tovarno polprevodnikov.

V naslednjih nekaj desetletjih se bo veliko prihodnosti sveta pisalo tukaj, na indo-pacifiškem območju,” je med postankom v tovarni v Južni Koreji dejal Biden.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

NOMISCOM, Simon Šebjanič s.p.

Kupšinci 31, 9000 Murska Sobota, Tel: 031 650 787
Spletna prisotnost podjetja, ne glede na industrijo, lahko močno vpliva na uspeh in prepoznavnost. V današnjem času se nekatera podjetja še vedno ne zavedajo, da bo večina njihovih ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več