Dodatki za računalnike
15.11.2011 08:11

Deli z drugimi:

Share

Samsung nad Apple še na področju prenosnikov

Podjetje Samsung je edino, ki se lahko Applu postavi po robu!
Podjetje Samsung je edino, ki se lahko Applu postavi po robu!

Samsung je pred kratkim močno osenčil konkurenčno podjetje Apple na področju prodaje pametnih mobilnih telefonov. Ta je namreč med julijem in avgustom letos prodal občutno večje število pametnih telefonov kot podjetje iz Cupertina. Samsung je v treh mesecih skupno prodal slabih 28 milijonov pametnih mobilnikov, medtem ko je Applov mobilnik iPhone kupilo »le« slabih 17 milijonov uporabnikov širom sveta.

Kot vse kaže bo Samsung Applu kmalu dal vetra še na področju prenosnih računalnikov. Ta naj bi podjetju iz Cupertina močno zagrenil življenje predvsem s prenosniki družine Series 7 in prihajajočim Microsoftovim operacijskim sistemom Windows 8. Tu bo namreč šlo za izredno zmogljive prenosnike in vseopravilni operacijski sistem, ki bodo uporabnikom dostopni po občutno nižjih cenah kot Applovi prenosniki MacBook in MacBook Pro.

Strokovnjaki ocenjujejo, da bodo po Samsungovih prenosnikih družine Series 7 posegali predvsem najzahtevnejši uporabniki in tisti, ki sicer prisegajo na Applove izdelke. To posledično pomeni, da se bo povpraševanje po prenosnikih MacBook in MacBook Pro občutno zmanjšalo. To niti ne preseneča, saj je Onkraj luže za Samsungov prenosnik Series 7, opremljen s štirijedrnim procesorjem Intel Core i7-2675QM, sistemskim pomnilnikom kapacitete osem gigabajtov, grafično kartico AMD Radeon 6750M in trdim diskom s 750-gigabajti prostora, potrebno odšteti preračunanih 960 evrov oziroma kar preračunanih 370 evrov manj od enako zmogljivega Applovega prenosnika MacBook Pro.

Vas zanima več iz te teme?
predvajalniki

Prijavi napako v članku