Računalništvo, telefonija
28.02.2019 09:40
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung na kongresu MWC predstavil 5G tehnološke rešitve

Samsung s 5G spreminja svet - od napredka pri vezjih in omrežni opremi do vrhunskih naprav
Samsung na kongresu MWC predstavil 5G tehnološke rešitve
Samsung na kongresu MWC predstavil 5G tehnološke rešitve

Samsung Electronics na kongresu MWC predstavlja, kako bo s poslovnimi partnerstvi in novitetami, tako za končne uporabnike kot tudi podjetja, pospešil uporabo 5G. Samsung odpira novo ero povezanega življenja – od novih vrhunskih izkušenj z novim Galaxy S10 5G pametnim telefonom do širjenja svojega vizionarskega potovanja k popolni povezljivosti.

Samsung na kongresu MWC dokazuje, kako z inovacijami, odprtostjo in obsegom odpira pot v novo ero 5G – spreminja način, kako se ljudje povezujemo in komuniciramo. Samsung je predstavil Galaxy S10 5G, ki ima najboljšo strojno in programsko opremo za vrhunske 5G izkušnje. Samsung na kongresu MWC predstavlja tudi celoten spekter opreme, ki bo omogočila širšo uporabo 5G. Med njimi so tudi več-načinska modemska vezja naslednje generacije in moduli RF, ki so manjši, energetsko učinkovitejši in tehnološko naprednejši. Samsung je prav tako napovedal nova partnerstva s tehnološkimi družbami za podporo 5G.

“Pri družbi Samsung verjamemo v inovacije, ki vplivajo na življenja uporabnikov,” je povedal DJ Koh, predsednik in izvršni direktor poslovanja IT in mobilnih komunikacij pri Samsung Electronics. “Že več kot 35 let spodbujamo industrijo z novo strojno opremo in storitvami, ki so izboljšale uporabniške izkušnje. Na kongresu MWC predstavljamo naš izjemen povezan ekosistem, od izjemnih 5G končnih rešitev do vrhunskih Galaxy pametnih telefonov, kot sta Galaxy Fold in Galaxy S10 5G.”

Začetek novega desetletja z novimi pametnimi telefoni

Samsung je v zadnjem desetletju raziskoval in razvijal 5G, rezultat dela pa je preoblikovanje 5G iz ambicioznega teoretičnega koncepta v resničnost. Samsung je prvi izvedel prenos z gigabitno hitrostjo 5G, vzpostavil prvo 5G povezavo med več celicami in sedaj tudi prvi predstavil 5G pametni telefon, Galaxy S10 5G.

Galaxy S10 5G nudi izjemno zmogljivost in povezljivost z najmočnejšim naborom funkcij serije Galaxy S. Galaxy S10 5G lahko do približno 20-krat hitreje dostopa do omrežja, kot je to bilo možno pri 4G omrežju, kar z izjemno hitrim prenašanjem vsebin, 4K video klici in igranjem mobilnih iger brez zakasnitev omogoča vrhunsko mobilno izkušnjo.

Samsung poleg 5G pametnih telefonov še naprej širi svoj ekosistem naprav – od nosljivih naprav do tabličnih računalnikov – kar zagotavlja zanimive mobilne izkušnje. Samsung letos na kongresu MWC predstavlja najnovejše produktne inovacije iz Galaxy družine.

  • Prihodnost se odvija z Galaxy Fold: Preizkusite prvi pametni telefon z 18,54-centimetrskim (7,3-palčni) brezkončnim dinamičnim AMOLED prepogljivim zaslonom – Galaxy Fold. Inovacija, ki odpira novo kategorijo mobilnih naprav, ima revolucionarno zasnovo in nudi povsem drugačno uporabniško izkušnjo.
  • 10 let inovacij z novimi Galaxy S10 pametnimi telefoni: Nova serija Galaxy S10 s štirimi edinstvenimi pametnimi telefoni, vključno s 5G modelom, nudi izjemen zaslon, kamero in zmogljivost.
  • Razširjen portfelj srednjega cenovnega razreda z novo serijo Galaxy A: Galaxy A50 nudi izboljšane najpomembnejše funkcije pametnih telefonov. Nova serija Galaxy A je zasnovana tako, da olajša povezovanje – deljenje in zajemanje vsebin ter prenos v živo.
  • Uravnoteženo in povezano življenje z novimi nosljivimi napravami Galaxy: Samsung je razširil Galaxy ekosistem z Galaxy Watch Active pametno uro in Galaxy Buds brezžičnimi slušalkami, ki bodo uporabnike še bolj spodbujali k zdravemu življenjskemu stilu.
  • Vsestranski Galaxy Tab S5e tablični računalnik: Tab S5e je cenovno ugoden, izjemno lahek in eleganten Galaxy tablični računalnik, ki nudi izjemno zmogljive funkcije, vključno z Bixby, ki je tokrat tudi prvič na voljo na tabličnem računalniku.

Predstavitev realnih primerov uporabe 5G povezljivosti, ki jih omogočajo Samsung poslovne rešitve

Samsung, ki ima vodilno vlogo pri razvoju 5G, je v živo predstavil številne primere uporabe 5G povezljivosti:

  • 5G NR predstavitev v živo s Samsung omrežjem in pametnim telefonom z uporabo frekvenčnih pasov 3,5 GHz in 28 GHz: Mobilna igra, ki deluje v oblaku, je predstavljena na 5G pametnem telefonu z uporabo Samsung 5G omrežnih rešitev. Poleg tega bo prikazan 5G večuporabniški MIMO.
  • Prvi 5G prenos v živo na kongresu MWC: Prva uporaba 5G omrežja za prenos kanala “Mobile World Live TV” Združenja GSMA. Kanal se v živo predvaja na vseh velikih zaslonih na prizorišču kongresa MWC, v avlah in sobah več kot 280 hotelov v Barceloni.
  • Predstavitev v živo 5G tehnologije za industrijo: Družbe Samsung, Cisco in Orange Spain so predstavili različne primere uporabe 5G povezljivosti, ki so pokazali, kako lahko 5G tehnologije z nizko latenco in visoko hitrostjo uporabimo v industriji.
  • Samodejna 5G omrežna rešitev družb Samsung in Zhilabs: Samsung bo skupaj z družbo Zhilabs predstavil 5G omrežne rešitve z umetno inteligenco. Rešitve, ki pomagajo operaterjem optimizirati delovanje 5G omrežja, je Samsung pridobil s prevzemom družbe Zhilabs v oktobru 2018.

Naslednja generacija RF vezij

Samsung je predstavil tudi naslednjo generacijo 5G radiofrekvenčnih (RF) vezij, ki podpirajo 28 GHz in 39 GHz. Samsung 5G bazne postaje bodo z uporabo novih RF verzij približno 25 odstotkov manjše, lažje in porabile manj energije.

5G bazne postaje uporabljajo skoraj tisoč anten in več radiofrekvenčnih integriranih vezij (RFIC) za uporabo spektra mmWave. Samsung želi z vezji naslednje generacije izboljšati zmogljivost omrežne opreme z zmanjšanjem ravni hrupa in izboljšanjem linearnosti karakteristik ojačevalnika moči RF.

“Pri družbi Samsung smo združili naše strokovno znanje z izkušnjami in smo tako eden izmed vodilnih razvijalcev na področju komercialnih storitev 5G – v letošnjem letu smo dobavili že več kot 36.000 5G baznih postaj,” je dejal Paul Kyungwhoon Cheun, izvršni podpredsednik in vodja poslovanja z omrežji pri Samsung Electronics. “Smo edina družba, ki je razvila in zagotavlja 5G celostne rešitve v ZDA in Koreji. Tudi v prihodnje si bomo prizadevali za razvoj 5G tehnologije.”

Portfelj vezij družbe Samsung vključuje tudi Exynos Modem 5100, ki je popolnoma skladen s 3GPP 5G NR standardom in podpira nove spektre, pod in nad 6 GHz za višje podatkovne hitrosti do 6 Gbps.

Obiščite Samsung na kongresu MWC

Če želite iz prve roke spoznati Samsung naprave in delovanje 5G celostnih rešitev, obiščite razstavni prostor družbe Samsung v dvorani št. 3 in razstavni prostor Samsung za omrežne rešitve v dvorani št. 2, 2M20 (samo s povabilom).

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku