Računalništvo, telefonija
07.05.2022 14:36
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Internet 17.0 v ospredje postavlja zasebnost in varnost

Uradna različica programa Samsung Internet 17.0 je pripravljena za prenos v Google Play ali Galaxy Store.

Družba Samsung Electronics je uradno izdala Samsung Internet 17.0[1], nadgradnjo, ki v brskalnik prinaša funkcije zasebnosti in varnosti, osredotočene na uporabnika. Najnovejša različica vključuje pametno preprečevanje sledenja in prednostni HTTPS dostop, ki sta nastavljena kot privzeta, z novimi načini spletnega preverjanja pristnosti. Izboljšana je tudi splošna uporabniška izkušnja z zavihki, ki jih je mogoče povleči in spustiti ter z dodatnimi možnostmi jezikovnega prevajanja, ki služijo izpolnitvi najrazličnejših potreb uporabnikov.

»Z vsako novo generacijo interneta Samsung smo se zavezali, da bomo ustvarili vrhunsko izkušnjo brskanja, ki nikoli ne bo ogrožala zasebnosti ali varnosti. Samsung Internet 17.0 je rezultat dolgoletnih raziskav, ki so nam omogočile, da smo vsem uporabnikom Galaxy naprav v roke dali najzmogljivejšo in najbolj zaščiteno izkušnjo brskanja doslej,« je dejala Heejin Chung, vodja skupine za raziskave in razvoj spleta v oddelku Mobile eXperience Business pri družbi Samsung Electronics.

Privzeta zasebnost

Samsung Internet 17.0 izboljšuje funkcijo pametnega preprečevanja sledenja z umetno inteligenco, ki je zdaj privzeto vklopljena[2]. Ta funkcija bo pomagala blokirati tretje strani, ki poskušajo slediti osebnim podatkom uporabnikov, uporabniki pa lahko pri vnosu URL-ja v Samsung Internet 17.0 privzeto izberejo varnejšo nastavitev HTTPS.

Privzeto vklopljena pametna funkcija za preprečevanje sledenja.

Hiter in enostaven dostop do dejavnosti zasebnosti

Samsung Internet 17.0 uporabnikom omogoča celovit pregled nad tem, kako brskalnik Samsung varuje njihovo spletno izkušnjo. S storitvijo Samsung Internet 17.0 je prek strani za hitri dostop na voljo vizualni posnetek uporabniške nadzorne plošče zasebnosti. Ta ponuja podroben zapis tedenskih dejavnosti in nastavitev, ki jih je mogoče prilagoditi uporabnikovim željam glede zasebnosti.

Uporabniki lahko nadzorno ploščo zasebnosti preverijo na strani za hitri dostop.

Samsung Internet 17.0 omogoča tudi uporabo zunanjih varnostnih ključev ali varnostnih ključev v napravi kot alternativo dvostopenjskemu preverjanju pristnosti na podlagi sporočil SMS ali aplikacij.

Gladka in zmogljivejša uporabniška izkušnja

Najnovejša posodobitev brskalnika Samsung vključuje več izboljšav splošne uporabniške izkušnje, vključno z možnostjo vlečenja in spuščanja zavihkov v skupine zavihkov po meri. Tako sta navigacija in organizacija bolj gladka in hitrejša.

Z lahkoto povlecite in spustite ter tako razvrstite zavihke v skupine.

Samsung Internet 17.0 bo prinesel tudi izboljšano izkušnjo iskanja po zaznamkih, zgodovini in shranjenih straneh. Brskalnik prepozna pogoste uporabnikove tipkarske napake in lahko na podlagi zaznamkov in shranjenih strani obdela ujemajoče se poizvedbe na podlagi besed, da bi našel besedne zveze ali stavke iz zbirke podatkov. Fonetično ujemanje omogoča tudi iskanje določenih izrazov glede na njihov zvok, možnosti prevajanja pa so bile okrepljene z dodatkom petih jezikov, tako da jih je skupaj 26[3].

Izboljšajte izkušnje pri iskanju s funkcijo prepoznavanja tiskanih črk.

[1] Razpoložljivost in časovna razporeditev se lahko razlikujeta glede na trg in prevoznika. Uporabniki brskalnika Samsung Internet Browser bodo obvestila o posodobitvi prejeli v Google Play ali Galaxy Store.

[2] Pametno preprečevanje sledenja je privzeto na voljo v naslednjih državah in/ali regijah (od 4. maja): Alandski otoki, Albanija, Andora, Avstrija, Belgija, Bosna, Bolgarija, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Ferski otoki, Finska, Francija, Gibraltar, Grčija, Grenlandija, Hercegovina, Hrvaška, Islandija, Irska, Italija, Latvija, Liechtenstein, Litva, Madžarska, Nemčija, Finska, Luksemburg, Makedonija, Malta, Monako, Črna gora, Montserrat, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, San Marino, Srbija, Slovaška, Slovenija, Južna Koreja, Španija, Svalbard in otoki Jana Mayena, Švedska, Švica, Združeno kraljestvo, Združene države Amerike, Vatikan.

[3] Podprti jeziki vključujejo: Arabščina, bolgarščina, angleščina, češčina, hrvaščina, francoščina, indonezijščina, italijanščina, japonščina, korejščina, kitajščina, poljščina, portugalščina, romunščina, ruščina, srbščina, madžarščina, nemščina, nizozemščina in turščina, z dodatkom petih jezikov: danščina, finščina, norveščina, švedščina in vietnamščina.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več