Računalništvo, telefonija
22.10.2016 10:05

Deli z drugimi:

Share

Samsung glavni krivec za to, da bomo v telefonih imeli kar 8GB sistemskega pomnilnika

Telefoni z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika bodo kmalu postali nekaj povsem običajnega!
Telefoni z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika bodo kmalu postali nekaj povsem običajnega!

Ker mobilni operacijski sistem Android za delovanje potrebuje veliko količino sistemskega pomnilnika, ne preseneča, da je šest gigabajtov za zahtevne uporabnike postalo že nekoliko premalo. Na srečo so se pravočasno odzvali pri podjetju Samsung, saj so pripravili 16 gigabitni pomnilnik LPDDR4, ki je izdelan s pomočjo 10-nanometrske tehnologije. To pomeni, da z uporabo štirih tovrstnih pomnilniških elementov bodo proizvajalci lahko ponudili v prodajo pametne mobilne telefone in tablične računalnike, ki bodo opremljeni s kar osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika.

Večja količina sistemskega pomnilnika bo proizvajalcem omogočala izdelavo mobilnih naprav, ki bodo opremljene z zaslonom ločljivosti UHD, dvojno kamero in podporo za navidezno resničnost ter bodo uporabnikom ponujale boljšo uporabniško izkušnjo. Pri tem je zanimivo tudi to, da je novi sistemski pomnilnik podjetja Samsung za mobilne naprave kar dvakrat hitrejši od tistega, ki je namenjen osebnim računalnikom, in sicer 4.266 megabitov na sekundo proti 2.133 megabitov na sekundo. Ker je ta opremljen s 64-birnim vodilom lahko v sekundi prenese več kot 34 GB podatkov.

Ker novi sistemski pomnilnik podjetja Samsung za mobilne naprave meri le 15 x 15 x 1 milimeter, bo zlahka našel prostor tudi v najtanjših pametnih mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih. Prve naprave, opremljene z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika, lahko na trgu pričakujemo že v prvi polovici naslednjega leta. Tu bo sprva seveda šlo za mobilne naprave višjega cenovnega razreda.


Prijavi napako v članku